Promovabilitate de aproape 38 la sută în județul Suceava la obținerea permisului auto. În ultimele trei luni, din 7.545 candidați au obținut permisul doar 2.855


Intră acum și în grupul de

Promovabilitatea examenului pentru obținerea permisului de conducere în județul Suceava este de aproape 38 la sută, potrivit datelor prezentate de prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi.

Astfel, în ultimele trei luni, au fost examinate în vederea obţinerii permisului de conducere auto la proba teoretică de sală un număr total de 7.545 persoane, dintre care au fost declarate „Admis” un număr de 4.184 reprezentînd un procent de promovabilitate de 55,45 %.

La proba practică de traseu au fost examinate un număr total de 4.295 persoane,fiind declarate „Admis” un număr de 2.855, reprezentînd un procent de 66,47%.

Procentul de promovabilitate generală în această perioada este de 37,83 %, a menționat prefectul.

Examinările au fost efectuate de 18 cadre atestate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor,respectiv 5 ofiţeri şi 13 agenţi,care au asigurat desfăşurarea unui număr de 62 zile de examinare, iar de la 1 septembrie patru dintre acestea s-au pensionat doi ofițeri și din agenți.

De menționat este că în județul Suceava funcționează un număr de 69 de şcoli de şoferi,350 de instructori angajaţi la aceste şcoli şi un număr de 80 de instructori autorizaţi ce pregătesc candidaţi pentru obţinerea permisului de conducere având un număr total de 430 instructori auto.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat, marți, că a dispus ca de la 1 ianuarie 2018, probele pentru examenul pentru permisul de conducere se vor organiza doar în municipiul Suceava și că se vor desființa punctele din Fălticeni, Rădăuți, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de