Președintele regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, în discuția cu Gheorghe Flutur despre parteneriatul bilateral: În viitor, rezultatele aceastei relații dintre noi se vor vedea mai bine


Intră acum și în grupul de

Președintele regiunii Schwaben, Jurgen Rechert, a apreciat, marți seara, aprofundarea colaborării dintre județul Suceava și regiunea germană în cadrul întrevederii avută cu delegația suceveană condusă de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Delegația Sucevei a fost primită, de  Ziua Germaniei, la sediul din Augsburg al Consiliului Regional Schwaben, iar pe lângă președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, din delegație au făcut parte prorectorul USV, prof. Mihai Dimian, managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu împreună cu trei medici ai spitalului,  directorul Aeroportului, Ioan Măriuța și președintele Camerei de Comerț și Industrie Suceava,Nicolae Troașe.

„Am avut o discuție de peste două ore despre colaborarea viitoare mai ales că în urmă cu două luni convenisem la Suceava o strategie pentru dezvoltarea curselor Suceava-Memmingen pe patru piloni”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că în cadrul discuțiilor a fost abordată cooperarea pentru dezvoltarea curselor Suceava-Memmingen, menționând că pe lângă Consiliul Județean și Aeroport, s-a alăturat Universitatea Suceava pentru a stabili contacte cu Universitatea din Augsburg, Spitalul Județean Suceava pentru diverse colaborări în domenii prioritare și CCI Suceava și Camera de Comerț din Augsburg.

„Din aceste contacte ar urma să aibă și viitori clienți la cursele de avion Memmingen-Suceava”, a spus Flutur.

El a mai spus că în ceea ce privește partea medicală, a insistat pe colaborarea în domeniul neurochirugiei și pe noua secție de epileptologie, în special pentru copii, care face ca la Suceava să existe această secție care are un caracter mai mult decât regional pentru că doar la București mai există o secție similară.

Flutur a declarat că o preocupare a autorităților sucevene este în domeniul îngrijirii copiilor, a realizării unui spital de copii și că au fost organizate mai vizite la Gunzburg și la un spital de copii din Augsburg urmând să se stabilească protocoale și parteneriate prin care să vină medici din Augsburg la Suceava și să opereze, împreună cu medici români, la Spitalul Județean Suceava.

Președintele CJ Suceava a menționat că președintele regional Jurgen Reichert a oferit o recepție de Ziua Germaniei în cadrul căreia a spus că se bucură că administrația județeană suceveană este interesată de intensificarea colaborării cu Germania și cu regiunea Schwaben și că are încredere că, în viitor, se vor vedea și mai bine rezultatele acestei relație dintre cele două regiuni.


Intră acum și în grupul de