Discuții punctuale la Memmingen pentru dezvoltarea unei curse Suceava-Memmingen. Flutur: Așa cum poate Cluj, cum poate Timișoara, va trebui să poată și Suceava


Intră acum și în grupul de

O delegație formată din președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, dar și prorectorul USV, Mihai Dimian, a purtat, miercuri, discuții cu conducerea Aeroportului din Memmingen în vederea dezvoltării de curse între cele două aeroporturi.

Flutur a declarat că pentru dezvoltarea curselor Suceava-Memmingen sunt patru piloni, respectiv Consiliul Județean și Aeroport, alăturat Universitatea Suceava care va stabili contacte cu Universitatea din Augsburg, Spitalul Județean Suceava ce va avea diverse colaborări în domenii prioritare cu spitale din Schwaben și Camera de Comerț și Industrie Suceava și Camera de Comerț din Augsburg.

El a spus că a făcut și un inventar al românilor din Suceava și Botoșani care lucrează în sudul Germaniei, fiind identificați circa 6000 de astfel de persoane, dar și câteva mii de germani și rude ale lor plecate din zona noastră și care ar circula destul de des pe această rută.

„Asta ar fi pornirea, ar fi o bază de pornire pentru o viitoare colaborare”, a explicat Flutur.

El a menționat că Memmingen se află aproape la jumătatea distanței dintre Munchen și Stuttgart, capitalele celor mai dezvoltate landuri din Germania, Bayern și Baden-Wurttenberg.

„Este un aeroport transformat în urmă cu 10 ani din aeroport militar în aeroport civil și are 1,1 milioane de pasageri pe an, cu o pistă de 3000 de metri pe care operează companiile low cost Wizz Air și Ryan Air, iar 50 la sută din pasageri provin din Europa de Est. Din România operează Timișoara, Oradea, Cluj și Târgu Mureș”, a spus Flutur care a menționat că pe destinațiile românești Wizz Air zboară cu încărcare de 80-90 la sută motiv pentru care Suceava are motive să se gândească la o cursă Suceava-Memmingen.

El a adăugat că la Aeroportul Memmingen se ajunge într-o oră de la Munchen, o oră și jumătate de la Stuttgart, 30 de minute de la granița Austriei și o oră de le granția Elveției.

Flutur a mai arărtat că foarte mulți călători din Elveția folosesc acest aeroport pentru că e aproape și oferă servicii bune și mai ieftine, fiind o alternativă a aeroporturilor mari în sudul Germaniei unde se concentrează industria auto, Mercedes, Audi, BMW și aeronautică.

Președintele CJ Suceava a anunțat că reprezentanții Aeroportului Suceava, împreună cu operatori și asociații din turism vor veni în luna decembrie la Memmingen de ziua acestui aeroport când aici se organizează o acțiune în care reprezentanții aeroportului se întâlnesc cu mari operatori în turism și operatori aerieni parteneri pentru a face un bilanț și a discuta noi destinații și noi perspective de dezvoltare.

„Am rugat partenerii de la Memmingen să țină seama de parteneriatul nostru de 20 de ani și să facem o punte între Suceava și Memmingen”, a spus Flutur.

El a adăugat că i-a invitat pe partenerii din Memmingen, într-un infotur în județul Suceava, să vadă oferta acestei zone și a menționat că s-au stabilit contacte la nivel de directori de marketing între cele două aeroporturi.

„Așa cum poate Cluj, cum poate Timișoara, va trebui să poată și Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.

 


Intră acum și în grupul de