Ion Lungu: Am înțeles că premierul s-a informat despre banii care nu au ajuns la Suceava pentru lucrările de termoficare. Sperăm să vină acum banii, dar o parte îi vom returna pentru că lucrările sunt închise


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că premierul  Mihai Tudose, s-a interesat la Guvern de situația privind banii care trebuiau să ajungă la Suceava pentru lucrările de termoficare după ce a fost întrebat, la Sucevița, despre această situație care a dus la blocarea lucrărilor contractate de municipalitate.

„Am avut luni discuții din nou la Guvern. Cred că s-a informat domnul premier”, a spus Lungu care a subliniat că fondurile erau pentru programul Termoficare 2006-2020 și nu pe POIM.

„Am înțeles că s-a intersat premierul, sperăm să vină banii”, a spus Lungu care a explicat că în urma discuțiilor pe care le-a avut la Guvern a înțeles că premierul s-a interesat de situație.

„Marea tragedie e că vor veni banii, iar lucrările sunt închise pentru că ne pregătim să dăm căldură. Vom face racordurile, vom face branșamentele și nu vom putea folosi toți banii, vom da înapoi o parte din ei”, a spus primarul.

El a adăugat că, mai mulți sau mai puțini, important este să vină fondurile alocate în primăvară.

„Sunt lucrări executate. Primăria a plătit 1,3 milioane de lei, dar sunt lucrări facturate de vreo patru milioane de lei. Cred că 3 milioane în vom returna”, a spus Lungu.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, în 26 septembrie, că lucrările de reabilitare a rețelelor termice nu vor putea fi terminate în acest an în condițiile în care Guvernul nu a alocat cele 7,3 milioane de lei necesare pentru plata constructorului. Primarul a spus că până pe 15 octombrie vor fi finalizate lucrările necesare pentru asigurarea căldurii și apei calde pe timp de iarnă, urmând ca din primăvara anului viitor lucrările să fie reluate.

Primarul Sucevei a precizat că din cauza lipsei banilor lucrările au fost întârziate și astfel nu vor putea fi continuate lucrările din Zamca și Obcini.

În ceea ce privește lucrările pentru modernizarea punctului termic din Zamca, Ion Lungu a arătat că nu se vor reabilita rețelele de termoficare de pe stada Dimitrie Cantermir în acest an și a menționat că a stabilit cu constructorul să fie realizate racordurile la toate blocurile.

Cât despre lucrările din Obcini, primarul Ion Lungu a precizat că în aproximativ două săptămâni vor fi terminate lucrările începute, urmând ca lucrările care nu pot fi finalizate să fie întrerupte și conservate pentru anul viitor.


Intră acum și în grupul de