Criza de la Berchisesti s-a sfarsit cu bine


Intră acum și în grupul de

Cei doi barbati care ramasesera blocati între ape, pe un grind format în mijlocul râului Moldova care iesise cu mult din matca, au fost salvati joi, în jurul prânzului de pompieri, unul dintre ei tremurând serios pâna când sa fie adus pe teren sigur. Costel Istrate si Dumitru Carpiuc, care aveau treaba în zona Berchisesti, au fost surprinsi în timpul noptii de miercuri spre joi de apele revarsate ale Moldovei, unul dintre ei reusind sa se salveze mai devreme, în cursul diminetii. Cel de-al doilea, Dumitru Carpiuc, a fost surprins de ape, dupa ce acestea înconjurasera deja locul unde se afla, iar curentii formati si diversele lucruri transportate de ape nu i-au permis sa plece.

Pentru el, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat un elicopter de la MIRA, însa acesta nu a putut interveni, chiar daca a ajuns la Falticeni, din cauza plafonului de nori foarte coborât si a starii meteo nefavorabile.

O echipa de la Pompieri a reusit dupa mai multe încercari esuate sa îl aduca pe bietul om pe teren sigur, cu ajutorul unei barci pneumatice, manevrate de sase persoane. Operatiunile de salvare au fost coordonate de subprefectul judetului, Orest Onofrei. 


Intră acum și în grupul de