Festival National „Flori de pe Dorna”, la prima editie


Intră acum și în grupul de

Primul Festival National „Flori de pe Dorna” va avea loc în perioada 25-27 iulie, în comuna Poiana Stampei. Potrivit organizatorului principal, Primaria Poiana Stampei, în cele trei zile de manifestari se vor organiza concursuri (cea mai frumoasa gradina de legume, cel mai frumos balcon sau veranda cu flori, cel mai frumos aranjament floral). În prima zi din week-end va avea loc o parada a costumului popular, care precede deschiderea oficiala a festivalului national. În aceeasi zi, se va da startul si la concursul de biciclete, la drumetii pe traseul Tesna – Tataru, precum si la câteva partide de paint ball, pe stadionul scolii din Poiana Stampei.

Între orele 14:00-16:00, se va desfasura concursul gastronomic, urmat de o vizita a participantilor la Rezervatia naturala „Tinovul Mare”, „river rafting” pe Dorna si paint ball. Seara zilei de sâmbata se încheie cu un foc de tabara la „Octogon” si un spectacol folcloric.

Duminica, 27 iulie, dupa slujba de pomenire la Monumentul Eroilor, programata la ora 12:15, va avea loc festivitatea de premiere (cea mai frumoasa gradina de legume, cel mai frumos balcon sau veranda cu flori, cel mai frumos aranjament floral).

Premierea va fi urmata de un spectacol folcloric cu Ansamblul „Poienita” din Poiana Stampei, Ansamblul „Maramuresul” din Viseul de Sus, Dumitru Farcas cu „taragotul de aur”, Dorel Rohian la acordeon, dirijorul Ansamblului „Miorita” din Cluj Napoca, solistii vocali Stefan Diaconita (Iasi), Liliana si Pamfil Roata (Vatra Dornei), Anuta Motofelea si Nicolae Cioanca (Bistrita). Duminica seara, fiii satului sunt invitati la bal.


Intră acum și în grupul de