Rectoratul universitatii sucevene, multumit de rezultatul inscrierilor la admitere


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universitatii “Stefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. Adrian Graur, s-a declarat vineri multumit de numarul de optiuni depuse de candidati pentru anul academic urmator. Acesta a afirmat ca, în pofida scaderii demografice a populatiei, „numarul de candidati cred ca raspunde unor exigente pentru desfasurarea în bune conditii a activitatii de instruire”.

„Toate locurile bugetate sunt ocupate si evident ca numarul celor care doresc sa urmeze studiile în regim cu taxa este suficient pentru a asigura un nivel calitativ la toate specializarile, având în vedere ca anual beneficiaza de locuri bugetate primii clasati la specialitatea respectiva. În general, ne mentinem în cotele de performanta pe care le-am avut si pâna acum”, a declarat rectorul universitatii sucevene, Adrian Graur.

Perioada de înscrieri la universitate s-a încheiat vineri, peste 9000 de optiuni fiind depuse la toate cele 9 facultati ale universitatii, ceea ce înseamna ca sunt candidati cu optiuni depuse la una sau mai multe facultati.  

În topul facultatilor cu cele mai multe optiuni, pe primul loc este Stiinte Economice si Administratie Publica, cu 5842 optiuni, apoi Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor, cu 1440 optiuni si Istorie-Geografie, cu 800. Urmeaza  Inginerie Alimentara, cu 438 optiuni, Litere si Stiinte ale comunicarii – 255 si Silvicultura, 62 optiuni. La Educatie Fizica si Sport si Stiintele Educatiei, unde admiterea s-a încheiat pe 22 iulie, sunt 114, respectiv 160 optiuni.  

Pentru cele 6 locuri la învatamântul de licenta, oferite pentru candidatii din Republica Moldova, s-au înscris 23 candidati, 6 fiind la fara taxa, restul la cu taxa. La Învatamânt la Distanta  s-au depus aproape 3000 de optiuni, circa 2500 fiind la Stiinte Economice. Situatia la masterate va fi definitiva în toamna, înscrierile continuând pâna atunci, fiind 600 de locuri bugetate. Cei mai multi dintre candidatii înscrisi la universitatea suceveana, circa 3200,  sunt din judet, peste 400 sunt din Botosani, 182 din Neamt, dar mai sunt si candidati din Iasi, Galati, Vaslui si Vrancea.


Intră acum și în grupul de