282 posturi de transformare din 69 de localitati, ramase fara energie electrica


Intră acum și în grupul de

În continuare, în judetul Suceava, ca urmare a conditiilor meteo deosebite din ultimele zile, multe localitati au ramas fara curent electric. Departament Comunicare E.ON Moldova Distributie a anuntat vineri ca în noaptea de 24/25 iulie, s-au produs o serie de avarii în retelele de distributie a energiei electrice din judetul Suceava.  Potrivit Departamentului Comunicare E.ON Moldova Distributie, avariile au constat în stâlpi si conductoare rupte, prin cadere de copaci peste retelele electrice aeriene, transformatoare si izolatoare distruse prin lovitura directa de trasnet.

Astfel, au fost rupti 18 stâlpi de medie tensiune si 21 de joasa tensiune, 3 transformatoare defecte, conductoare rupte în 21 de deschideri de linie de medie tensiune si 20 deschideri de joasa tensiune , deschiderea reprezentând intervalul dintre doi stâlpi.

Vineri, la orele 15.00 erau scoase din functiune total trei linii electrice aeriene de medie tensiune si 10 partial, fiind nealimentate 282 posturi de transformare din 69 de localitati.

Angajatii E.On precizau vineri ca în multe zone, cum ar fi Stulpicani, Gemenea, Slatioara, Izvoarele Sucevei,  nu se putea interveni din cauza drumurilor impracticabile- desfundate sau acoperite de apa, iar în restul zonelor, accesul se face cu dificultate.

Zone afectate de lipsa curentului electric sunt Câmpulung Moldovenesc, Manastirea Humorului, Moldova Sulita, Stulpicani, Gemenea, Slatioara, Izvoarele Sucevei, Ostra, Frasin, Molid, Prisaca Dornei, Falticeni, Hârtop, Gura Putnei, Brodina, Cununschi, Ehreste, Lupcina, Magura, Zalomestra, Clit, Pârtesti. 


Intră acum și în grupul de