Grindina si fluvii pe strazile municipiului Suceava


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava a fost joi seara si la miezul noptii, nu doar sub ape, ci si sub gheata. Ploile torentiale, ce pareau a nu se mai termina, au transformat strazile în adevarate fluvii. În zona centrala, de exemplu, apa de pe strazi avea peste 30 de centimetri, iar circulatia autovehiculelor s-a dovedit un adevarat cosmar.  Din cauza cresterii debitului râului Suceava, vineri pâna la prânz traficul peste podul de la Itcani a fost închis.

În plus, ploaia a fost însotita si de grindina, ceea ce a sporit problemele si asa destul de mari provocate de cantitatea mare de precipitatii.

Potrivit situatiei întocmite de ISU „Bucovina” Suceava, în municipiul Suceava au fost afectate10 locuinte, un copac a cazut peste un autoturism, doua pavilioane a Spitalului vechi, precum si sectia TBC copii au fost inundate, la fel ca si un centru E.On, 4 subsoluri de bloc, 3 gospodarii si curti, 2 garaje, 3 demisoluri, 2 depozite, 10 persoane izolate au fost salvate, parcarea din fata garii Burdujeni a fost inundata, iazul statiunii de cercetare este în pericol de revarsare, 10 persoane au fost evacuate. Au mai fost inundate birourile  S.C SPIT Bucovina, curtea Fabricii FORESTERRA SRL (în incinta MUHA), Stadionul Itcani, adapostul de câini din Lunca Sucevei si partial bazarul Suceava. 


Intră acum și în grupul de