Atentie, COD ROSU! Raul Siret se revarsa!


Intră acum și în grupul de

Comitetul Ministerial pentru Situatii de Urgenta a decis vineri, instituirea Codului Rosu de inundatii pe râul Siret, pe toata lungimea acestuia, pâna la confluenta cu râul Moldova. Codul rosu vizeaza, pe lânga Siret, si o sectiune a râului Suceava, „în amonte de orasul Suceava”, a declarat directorul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, Petre Stanciu.

Avertizarea cod rosu este valabila de vineri, de la ora 13.00, pâna sâmbata, la ora 16.00.

Se asteapta ca în cursul serii de vineri, la iesire din judetul Suceava, râul Siret sa depaseasca cota de pericol, pentru ca sâmbata dupa-amiaza, valul de viitura sa ajunga la confluenta râului Siret cu Moldova.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, Codul galben de inundatii emis anterior ramâne valabil, urmând sa fie actualizate periodic datele.

Si Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit codul galben de ploi pentru judetele Suceava, Botosani, Maramures si zona de munte a judetelor Neamt si Bistrita-Nasaud, începând de vineri, ora 12.00 si pâna sâmbata la prânz. Potrivit meteorologilor, în cele cinci judete atentionate cu cod galben, cantitatile de apa vor depasi 25-30 de litri pe metrul patrat, iar izolat chiar si 40-50 de litri pe metrul patrat. 


Intră acum și în grupul de