Medicii legisti din trei localitati isi desfasoara activitatea in spatii insalubre


Intră acum și în grupul de

  Chiar daca nu mai fac autopsii prin soproane si grajduri, sub privirile îngrozite ale rudelor, medicii legisti din trei localitati sucevene îsi desfasoara activitatea în spatii insalubre, neavând apa curenta, camerele fiind inundate la fiecare ploaie. Situatia era generalizata la nivel de judet, din cauza ca nu existau suficiente spatii special amenajate pentru necropsii si nici masini pentru transportul cadavrelor. În urma mediatizarii acestor cazuri, autoritatile judetene s-au sesizat si au reusit sa rezolve problema transportului cadavrelor catre spitalele din judet. S-a dispus chiar si renovarea mai multor morgi.

Seful Serviciului de Medicina Legala Suceava, Lacramioara Balan, a declarat ca, la Gura Humorului, Radauti si Siret, spatiile din unitatile sanitare în care se desfasoara necropsiile au ramas neschimbate. Camerele ce deservesc morga sunt insalubre, nu au apa sau, din contra, sunt inundate la fiecare ploaie.

Lacramioara Balan a mai spus ca Serviciul de Medicina Legala a încheiat contracte cu mai multe firme de pompe funebre din toate localitatile judetului pentru transportul cadavrelor si astfel, de aproape o luna, medicii suceveni nu au mai fost nevoiti sa faca necropsii pe mese improvizate din usi sau porti în gospodariile oamenilor. 


Intră acum și în grupul de