Acasă Actualitate Fotbal, Liga I : “U” Craiova este prima echipa victorioasa a sezonului...

Fotbal, Liga I : “U” Craiova este prima echipa victorioasa a sezonului 2008-2009


Intră acum și în grupul de

Universitatea Craiova – Poli Iasi 2 – 0

Primul gol al noii editii de campionat, care a debutat sâmbata, s-a înscris la Craiova, pe stadionul Extensiv, acolo unde Universitatea a întâlnit ambitioasa formatie condusa pe banca tehnica de Ionut Popa. Totusi, ambitia nu a fost suficienta iar Craiova s-a impus cu 2-0.



Ambele echipe sperau sa îsi adjudece toate punctele puse în joc si de aceea începutul a fost “fara manusi”. Oaspetii s-au aratat decisi sa lase o impresie buna si au dominat jocul în primele minute, chiar daca nu si-au creat ocazii clare de gol. Universitatea a facut fata cu brio perioadei de dominare moldava, dupa care a pus stapânire pe joc. Elevii lui Napoli au avut o mare ocazie de a deschide scorul în minutul 35, când Costea a reluat cu capul spre vinclul portii lui Branet, dar goalkeeperul iesean a reusit sa respinga în corner. Doua minute mai târziu s-a înregistrat si prima schimbare din acest campionat, Onut accidentându-se si lasându-i locul lui Radu Ciobanu. Dar, cu toata dominarea gazdelor, deschiderea de scor parea sa nu mai vina. Si asta în ciuda ocaziei uriase de care au beneficiat oltenii cu cinci minute înainte de intrarea la cabine. Atunci a patruns Baird, a sutat sanatos, Branet a respins în fata iar Costea a ratat uluitor, sutând de la sase metri peste poarta goala.

Partea a doua a jocului începe tot în nota de dominare a Craiovei. La numai trei minute de la reluare, Wobay trage putin pe lânga poarta adversa. Baird are si el deschiderea scorului în vârful bocancului dar sutul trimis din interiorul careului, în minutul 53, întâlneste vinclul portii lui Branet. Si totusi, golul avea sa vina noua minute mai târziu, când Prepelita a patruns frontal, învingându-l pe Branet cu un sut plasat.

Replica iesenilor a venit imediat, dar Bornescu a respins cu piciorul un sut dificil din lovitura libera. În minutul 87, Barboianu majoreaza diferenta, cu un voleu de la 14 metri, încheind conturile.

Universitatea Craiova a obtinut o victorie meritata, în timp ce iesenii debuteaza cu stângul în acest sezon. S-a vazut totusi ca diferenta de valoare nu poate fi suplinita prin entuziasm. Mânjii Craiovei au crescut. Ramâne de vazut daca vor fi adevarati cai de curse….

Iata formatiile care au evoluat pe stadionul Extensiv:

Universitatea Craiova: Bornescu – Rose, Mitchell, V. Gaman, Dananae – Wobay (Firtulescu, 85), D. Stoica, Prepelita (Barboianu, 67), Gângioveanu – Baird, Fl. Costea (Dina, 59). Antrenor: Nicolo Napoli.

Politehnica Iasi: Branet – Buta, Onut (Radu Ciobanu, 37), Pecnik, L. Munteanu – Milea, Naidin (Sfârlea, 55) – Cr. Bratu, Bernsjak (Viveiro, 66), R. Miclea – Bâlba. Antrenor: Ionut Popa

 

Giulestenii au câstigat la pas

 

Rapid –  Gloria Bistrita 3 – 0

Doar 45 de minute i-au fost necesare Rapidului pentru a încheia conturile, în Giulesti, cu echipa antrenata de Ioan Ovidiu Sabau, Gloria Bistrita. La sfârsitul primei reprize, tabela arata un scor greu de anticipat: 3-0 pentru giulesteni. În a doua parte nu s-a mai înscris. Gloria a parasit terenul cu capul plecat, iar Rapidul se anunta o nuca tare pentru orice echipa.

S-a vazut înca de la început ca temerile antrenorului bistritean erau fondate. Jucatorii echipati în visiniu au dat impresia ca sunt singuri pe teren, iar oaspetii nu au reusit sa gaseasca metode de contracarare a dominarii rapidiste. Inevitabilul s-a produs în minutul 21, când Julio Cesar nu i-a lasat nicio sansa lui Tatarusanu, executându-l de la zece metri.

Era însa doar începutul patimilor. Bistritenii sunt nevoiti sa iasa la joc, dar finalizarea lasa de dorit. De partea cealalta este Boya. Camerunezul care a pasat la primul gol patrunde decis în careu, pe dreapta, si suteaza fara sperante pentru oaspeti. Era minutul 38 si tabela arata 2-0. Dupa alte cinci minute, avea însa sa arate un linistitor 3-0: Spadacio înscrie cu latul, din careu, aducând linistea în tabara lui Peseiro.

Scorul putea fi mult mai mare, pentru ca nici dupa pauza ostilitatile nu au decurs altfel. Cesinha suteaza fara preluare în minutul 51, trimitând mingea putin pe lânga poarta ardelenilor. Tot el scapa, dar Tatarusanu se opune 11 minute mai târziu, pentru ca Boya sa fie urmarit de ghinion la sutul din minutul 68, mingea trimisa de el lovind bara. Goalkeeperul bistritean s-a mai opus decisiv la sutul trimis la coltul scurt de Julio Cesar, în minutul 77, facând ca tabela sa ramâna neschimbata.

O victorie obtinuta la pas de giulesteni, care ar trebui sa dea de gândit marilor rivale din acest an. Oricum, este cert ca, daca lucrurile evolueaza tot asa, Liga lui Mitica va fi, în acest an, mult mai spectaculoasa decât în sezoanele trecute.

Pe stadionul Giulesti, au evoluat formatiile:

Rapid: Andrade – Maftei, Ricardo, Perja, Bozovic – Herea, C. Lazar (C. Paun, 83) – Spadacio, Julio Cesar (Joao Paolo, 78), Cesinha (N. Grigore, 68) – Boya. Antrenor: Jose Peseiro.

Gloria Bistrita: Tatarusanu – Miclaus (Ciuca, 46), Frasinescu, Muresan (Dan Roman, 58), Panc – Sabou, Marginean – Achim, Coroian (Hora, 66), C. Petre – Diogo Ramos. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

 

Victorie la limita pentru “marinari”

 

Gloria Buzau – Farul Constanta 0 – 1

În timp ce Steaua umilea pe AS Roma în Ghencea, „Steluta” tocmai pierdea primul meci al acestui sezon, chiar în fata propriilor fani. Farul a venit în “Crâng” cu ambitii mari, recunoscute precedent de antrenorul Ion Marin. Oaspetii nu au stralucit, dar si-a îndeplinit obiectivul, întorcându-se pe litoral cu cele trei puncte puse în joc.

Partida a fost una plictisitoare, fazele de poarta putându-se numara pe degetele unei singure mâini. Primele doua au apartinut oaspetilor, Rusmir ratând în ambele cazuri deschiderea scorului. În minutul 25, portarul Minca le aduce tuturor aminte de perioada petrecuta la Rapid, facând o gafa de zile mari la o minge trimisa de la distanta. Norocul a fost însa de partea buzoienilor si tabela nu s-a modificat, cele doua echipe intrând cu scorul de 0-0 la cabine.

Dupa sfertul de ora de odihna, apatia de pe teren a continuat. La rampa a iesit Florin Maxim. Fundasul stânga al „rechinilor” are o ocazie rarisima în minutul 53 dar, singur-singurel cu Minca, îl ia la tinta pe portarul gazdelor. S-a revansat însa cu 12 minute înainte de final, când l-a „executat” pe goalkeeperul advers, sutând la vinclu din afara careului. Aspect interesant – cel care a îngropat „Steluta” a jucat, în urma cu zece ani, la… Steaua!

Au evoluat formatiile:

Gloria Buzau: Minca – Eze, Tudose, Ninu, D. Popa – L. Dias, C. Vlaicu, Saceanu, C. Doicaru – Tavares, Cl. Ionescu. Antrenor: Fane Stoica.

Farul Constanta:Vlas – Farmache, I. Barbu, Schiopu, Maxim – Bacila, Rusmir, Cruceru, Voiculet – Gerlem, Gosic. Antrenor: Ion Marin.

 

FC Timisoara, doar egal cu nou-promovata FC Arges

 

FC Arges – FC Timisoara 1 – 1

Cornel Penescu, patronul gruparii argesene, declara înaintea partidei de la Pitesti ca, pentru echipa sa, un egal ar fi sinonim cu esecul. FC Arges a încercat din rasputeri sa se impuna în fata unei reprezentante a României în Cupa UEFA însa la final a trebuit sa se multumeasca doar cu o remiza, scor 1-1, desi putea obtine mai mult în fata unei echipe timisoarene, deloc convingatoare.

Prima ocazie a pitestenilor de a înscrie un gol dupa revenirea în Liga lui Mitica s-a consumat chiar în minutul 5, când sutul expediat de Dulcea de la 25 de metri a ocolit poarta lui Taborda. Acelasi jucator argesean mai are o sansa de gol în minutul 25, dar trage pe lânga poarta. Insistenta a dat însa roade. În minutul 42, Adrian Dulcea a patruns în careu si a sutat, iar portarul banatenilor a deviat mingea în propria poarta.

Bucuria gazdelor avea sa tina numai doua minute pentru ca Gigel Bucur a centrat perfect în careul advers, iar Lukas Magera a deviat mingea în plasa portii lui Bosneag. 1-1, scor neschimbat pâna la finalul întâlnirii, desi, repriza a doua a însemnat o cursa a pitestenilor în cautarea primei victorii. Portarul Taborda a intervenit decisiv în mai multe rânduri. Prima data, chiar în minutul 47, când Dulcea a scapat singur, dar goalkeeperul banatenilor l-a blocat în momentul sutului. Ocazii peste ocazii în contul argesenilor, culminând cu aceea din minutul 84, când neobositul Dulcea trage pe lânga poarta, dupa ce defensiva adversa iesise gresit la ofsaid.

Pâna la urma, degeaba a visat patronul pitestean la victorie. În ciuda eforturilor echipei sale si a ocaziilor de care a beneficiat Dulcea, argesenii au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu un punct. Iar Timisoara le-a ramas datoare fanilor, desi un egal în deplasare nu este de neglijat.

Au evoluat formatiile:

FC Arges: Bosneag – M. Stan (I. Poenaru, 88), Balasa, Lacusta, Bazzi – Tanase, Cârstoiu, Tames, Doman (Nastasie, 59) – Ad. Iordache, Dulcea (Kamara, 88). Antrenor: Ionut Badea.

FC Timisoara: Taborda – Badoi, Brezinski, Sretenovic, Milhazes – Abiodun (Arm. Karamian, 73), Stancu (Goga, 83), Alexa, Art. Karamian – Magera, G.Bucur (Parks, 90). Antrenor: Dusan Uhrin.

 

Brasovul lui Lucescu Jr. a debutat cu dreptul

 

FC Brasov – Unirea Urziceni 1 – 0

Dupa un sezon fara greseala la matineu, FC Brasov a debutat în Liga I. Din pacate pentru ei, ardelenii au facut-o stapâniti de emotii, practicând un joc slab în fata propriilor suporteri, în partida de sâmbata, cu Unirea Urziceni. Din fericire însa pentru „stegari”, situatia a fost salvata de un gol marcat în chiar ultimele secunde.

Timorati de revenirea pe prima scena fotbalistica, brasovenii au început meciul prudent si astfel, prima faza considerabila s-a consemnat de-abia în minutul 19. Vedeta Hadnagy cade în careu, la un contact cu Galamaz, dar Alexandru Tudor nu acorda lovitura de la unsprezece metri, considerând ca stoperul Unirii a intervenit la minge. În minutul 25, o noua faza periculoasa în careul oaspetilor: centrare la semi-înaltime pentru Ilyes, dar fostul mijlocas al Rapidului rateaza voleul, spre disperarea lui Razvan Lucescu. Ultimele 20 de minute ale reprizei au fost lipsite de orice faza închegata de atac, cele doua combatante reusind „minunea” de a nu trimite nici macar un sut pe spatiul portii într-o repriza întreaga.

Spectacolul fotbalistic din actul secund a continuat în aceeasi nota, cu Brasovul atacând fara curaj si cu Unirea practicând ce stie mai bine, un joc defensiv, „betonat”. Repriza începe cu ocazia nou-intratului Tibi Balan care, bine angajat în careu de Paduretu, nu reuseste sa trimita periculos. Prima ocazie adevarata a partidei s-a consemnat la zece minute de la reluare, când Zaharia este aproape de a debuta cu gol sub Tâmpa, lovitura sa de cap ocolind de putin poarta lui Daniel Tudor. Tot la capitolul premiere, gazdele si-au trecut în cont si primul sut pe spatiul portii, în minutul 67, când ex-suceveanul Mihai Roman si-a luat inima în dinti si a trimis o „torpila”, respinsa însa în corner de goalkeeperul ialomitenilor. Dupa o alta ocazie, semnata de nou-intratul Fabinho, brasovenii au reusit sa dea lovitura de gratie în minutul 94, cu doar zece secunde înainte de ultimul fluier: corner executat bine, Daniel Tudor iese aiurea si Oros profita, trimitând mingea în plasa.

Scor final 1-0, dar Razvan Lucescu trebuie sa stie ca norocul nu se îmbraca întotdeauna în galben.

Au jucat echipele:

FC Brasov: Stelea – Duarte, N. Constantin, Cr. Ionescu, Oros – Roman (Senin, 75), Maldarasanu, Ilyes, C. Munteanu (Fabinho, 63) – Hadnagy (Sburlea, 53), Zaharia. Antrenor: Razvan Lucescu.

Unirea Urziceni: D. Tudor – Nicu, Galamaz, Mehmedovici, Rusescu (Onofras, 78) – Brandan, Frunza (T. Balan, 46), Paduretu, I. Apostol – Mara (Bordeanu, 87), Danalache. Antrenor: Dan Petrescu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version