FC Vaslui s-a calificat in Cupa UEFA


Intră acum și în grupul de

FC Vaslui – Neftci Baku      2 – 0

Chiar daca si-a complicat singur existenta, cedând în deplasarea de la Baku, scor 1-2, vasluienii lui Adrian Porumboiu au reusit sa îsi vada împlinit visul de a juca în Cupa UEFA.

Terenul greu a fost principalul adversar al celor doua formatii. În aceste conditii, nu a fost un meci senzational, cu atât mai mult cu cât nici fotbalistii din tara ex-sovietica nu au venit cu mentalitate de învinsi. Au avut prima ocazie, prin Dafcev, chiar în minutul 2, dar Kuciak s-a opus. Jucatorii gazda s-au dovedit mai maturi si net superiori la toate capitolele. Chiar si asa, deschiderea scorului a venit abia dupa jumatate de ora de joc. Si asta dupa ce, în minutul 27, oaspetii au trimis balonul în bara prin Adamian, care a reluat spre poarta din unghi. Burdujan si-a respectat însa promisiunea si a înscris la primul sau meci în tricoul Vasluiului în fata propriilor spectatori, sutând din întoarcere, necrutator, de la 12 metri. În minutul 38, elevii lui Hizo se desprind. Hugo Luz patrunde pe stânga, trimite un sut-centrare în bara, iar Temwanjera reia în plasa, din sase metri.

2-0 la pauza, scor care avea sa ramâna neschimbat pâna la final, desi ocazii au mai fost destule. Trebuie mentionata si torpila expediata de N’Doye în minutul 56, de la 25 de metri, putin pe lânga transversala sau sutul lui Aliuta, la noua minute dupa pauza. Tabela a ramas nemodificata si pentru ca vasluienii nu au vrut sa riste nimic. O calificare înseamna o calificare, iar jucatorii lui Hizo s-au concentrat în repriza secunda a meciului din UEFA – Intertoto pe tinerea adversarilor departe de poarta. Poate au ramas restanti la capitolul spectacol, dar era un meci decisiv si nu era cazul sa se descopere inutil.

Sigur, viitoarea adversara a celor de la FC Vaslui va fi o echipa mai puternica. Partida cu Neftci Baku s-a disputat chiar în ziua în care a început Liga I iar vasluienii au prilejul unei repetitii în restanta pe care o vor juca miercuri, contra Stelei. Prin aceasta calificare, România va fi prezenta cu sapte echipe în cupele europene, iar acest lucru nu este deloc de neglijat.

FC Vaslui va evolua în turul II preliminar al Cupei UEFA. Meciurile din aceasta faza se vor juca pe 14 si 28 august, iar tragerea la sorti va avea loc pe 1 august. Trupa lui Viorel Hizo va fi cap de serie si, în cazul în care va trece si de acest tur, se va califica în turul I, ultimul înaintea intrarii în grupele UEFA.

FC Vaslui a aliniat urmatoarea formatie: Kuciak – Buhus, D. Munteanu, Cânu, Hugo Luz – Ljubinkovic (P. Jovanovic, 64), Genchev, N’Doye, Aliuta (Gheorghium 73) – Temwanjera, Burdujan (Panait, 90+2). Antrenor: Viorel Hizo.


Intră acum și în grupul de