Inundatiile au facut inca o victima


Intră acum și în grupul de

Dupa baiatul de 15 ani, luat vineri dupa-amiaza de o viitura a râului Suceava, pompierii au gasit duminica dimineata si în localitatea suceveana Tibeni, un barbat de 53 de ani înecat.

La sfârsitul saptamânii, pentru salvarea persoanelor izolate în propriile case, autoritatile au trimis la Tibeni trei barci pneumatice. Cei 60 de oameni ramasi captivi au fost adusi la mal în mai multe rânduri, prioritate având copiii, batrânii si femeile. Au fost si persoane care au refuzat sa-si paraseasca locuintele prinse între ape, chiar daca vietile lor erau în pericol. Apele care au atins 2,5 metri înaltime în punctul maxim al viiturii au afectat aproape 200 de gospodarii. O parte din case au început deja sa se darâme, asa încât, dupa retragerea apelor, proprietarii vor ramâne pe drumuri.

Reamintim ca politistii suceveni au informat vineri, ca în jurul orei 15.15 în amonte de podul Itcani, la aproximativ la 400-500 m, doi minori A. G. si G. R. ambii în vârsta de 15 ani, în timp ce se jucau pe platforma de masurare a nivelului râului Suceava, sub presiunea viiturii aceasta a cedat, iar A.G. a cazut în apele râului.

 Pompierii suceveni au început imediat cautarile în zona a minorului disparut, duminica acesta nefiind înca gasit. De altfel, pompierii nici nu se asteapta sa-l mai gaseasca pe adolescent, cel putin nu în zona, ci la sute de kilometri departare, trupul acestuia fiind purtat de ape.

­


Intră acum și în grupul de