Avertizarea Cod Rosu de inundatii pentru raurile Siret si Suceava extinsa si pentru Prut


Intră acum și în grupul de

Comitetul Ministerial pentru Situatii de Urgenta a decis prelungirea avertizarii cu cod rosu pe râurile Siret si Suceava. La acestea doua se adauga o noua avertizare, tot cu cod rosu, pe râul Prut, atentionarile fiind în vigoare pentru duminica.

Administratia Nationala a Apele Române (ANAR) a prelungit, sâmbata dupa-amiaza, avertizarea hidrologica de cod rosu pâna duminica, pentru râul Prut, aceasta fiind extinsa si pe Siret, în judetele Suceava, Botosani, Iasi si Neamt.

Totodata, hidrologii au mentinut avertizarea de cod galben pe râurile Somesul Mare, Moldova (curs inferior), Bistrita (curs superior si mijlociu), Bârlad si pe cursurile inferioare ale Jijiei si Bahluiului din judetele: Bistrita Nasaud, Suceava, Neamt, Iasi si Vaslui.

În bazinele hidrografice mentionate se pot produce cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor râuri.

Cât priveste râurile din bazinele Moldova, Jijia, Baseu, Bahlui, aferente judetelor Maramures, Suceava, Botosani, Iasi si Bacau, atentionate sâmbata cu cod portocaliu, vor intra sub cod galben.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor se urmareste în timp real evolutia debitelor pe râurile cu probleme, existând posibilitatea ca avertizarile de inundatii sa fie revizuite în functie de realitatea din teren. 


Intră acum și în grupul de