Culturile, compromise din cauza ploilor


Intră acum și în grupul de

     Cantitatile deosebit de mari de apa cazute în ultimele luni au compromis serios agricultura din judetul Suceava, iar din cauza precipitatiilor din primavara doar pe 86% dintre terenuri au fost puse culturi. Conform datelor contabilizate de Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava, dintre cele 112.847 de hectare de teren agricol ce nu au fost însamântate în toamna, culturi s-au pus doar pe 98.144 de hectare, diferenta fiind de nu mai putin de 14.000 de hectare. În plus, pe o parte din suprafetele însamântate productia este periclitata. Din cauza excesului de umiditate, s-a produs asa numitul fenomen de baltire. Mai ales în cazul porumbului, samânta a putrezit, iar cei care nu au mai însamântat înca odata, au sanse mici sa mai scoata ceva de pe acel teren agricol.

O alta problema, remarcata de Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava este aceea ca multi dintre cei care au asteptat pâna spre finele primaverii sa-si însamânteze terenurile au fost nevoiti sa apeleze la culturi extratimpurii, care ajung la maturitate într-o perioada de timp mai scurta, dar la care din start productia obtinuta este mai mica.

Mai trebuie spus ca în jur de 5000 de hectare de teren agricol nici nu au mai fost arate, în cele mai multe cazuri tot din cauza ploii.

Din nefericire peste Bucovina, în ultimele zile s-a abatut potopul, si ceea ce era cultivat s-a compromis. Pe lânga faptul ca multi au ramas fara case din cauza inundatiilor, pe bucovineni îi pândeste si o mare criza de produse agricole. 


Intră acum și în grupul de