Acasă Actualitate ASP Suceava trimite un medic in Ulma, singura zona izolata

ASP Suceava trimite un medic in Ulma, singura zona izolata


Intră acum și în grupul de

În teritoriile afectate de inundatii din judetul Suceava, mai exact în cele 53 de localitati care fac obiectul interventiilor de sanatate publica, ASP Suceava actioneaza prin 9 echipe de interventie care cuprind specialisti atât din cadrul departamentului de supraveghere a starii de sanatate cât si din cadrul serviciului de inspectie sanitara de stat. Seful ASP Suceava, Odette Nicolae a precizat luni ca este supravegheata din punct de vedere epidemiologic populatia din gospodariile afectate, un numar de 3.500 copii fiind catagrafiati pentru vaccinarea împotriva hepatitei A si 7.000 de adulti pentru vaccinarea împotriva tetanosului. „De asemenea, supraveghem calitatea apei, atât din retelele de distributie, cât si din municipiul Falticeni unde s-a introdus restrictie ca urmarea a închiderii uzinei Baia III. Dupa ce fântânile vor fi dezinfectate se va urmari calitatea apei. Pâna acum au fost recoltate 600 probe, care vor fi investigate din punct de vedere chimic si microbiologic” a precizat Odette Nicolae.

Aceasta  a mai precizat ca Inspectia sanitara de stat a desfasurat actiuni de control în obiective turistice, în bazarul municipiului Suceava, la groapa de gunoi, în pietele agroalimentare inundate, în teritoriile inundate unde au fost semnalate posibile riscuri pentru sanatatea populatiei.  



Seful ASP Suceava a mai adaugat ca s-a solicitat duminica o suplimentare a dozelor de vaccin care au fost primite cu promptitudine de la Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, MSP. „Si colegii din celelalte judete au contribuit cu dozele pe care le mai aveau în stoc. Refacem în scurt timp si stocul de substante dezinfectante clorigene, care este pe cale de epuizare si vom mai primi si materiale sanitare din rezerva speciala a MS, respectiv vata, tifon, alcool sanitar. La Ulma, presedintele CJ, Gheorghe Flutur a solicitat repartizarea unui medic de familie care sa acorde asistenta sanitara în aceasta comuna, singura zona izolata, si în care nu se poate ajunge decât cu un elicopter. În momentul în care se vor aduce alimente se va deplasa si un medic pentru acordarea de asistenta medicala” a mai precizat Odette Nicolae. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version