Acasă Actualitate Sucevenii arondați punctelor termice Zamca 4 și Obcini 4 mai au de...

Sucevenii arondați punctelor termice Zamca 4 și Obcini 4 mai au de așteptat până vor avea căldură în apartamente


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, marți, că sucevenii racordați la sistemul de încălzire centralizat beneficiază deja de căldură, excepție făcând anumite zone din cartierele Zamca și Obcini unde nu au fost finalizate lucrările de modernizare a rețelelor termice.

„Astăzi, tot orașul beneficiază de căldură și apă caldă, mai puțin anumite zone din cartierul Zamca și din cartierul Obcini”, a spus primarul Ion Lungu.



El a menționat că joi ar trebui terminate racordurile la blocurile arondate punctului termic Obcini 4, astfel încât cetățenii din acest cartier să beneficieze de căldură și apă caldă.

Însă, în ceea ce privește lucrările la punctul termic Zamca 4, tot joi vor fi finalizate lucrările de racordare pe două tronsoane, urmând ca săptămâna viitoare să fie gata și lucrările pe un ultim tronson.

„Ne ținem de constructor, îl presăm, și vom face tot ce este posibil să racordăm toți consumatorii, să beneficieze de căldură și apă caldă”, a spus Lungu.

Potrivit operatorului de termoficare Thermonet, caldura este furnizată la parametrii normali în municipiul Suceava.

„Dacă sunt blocuri sau scări de bloc care încă nu au caldură, deși punctul termic furnizează agent termic, rog să verificați ca vanele de la branșament să nu fie închise. (poate încă sunt lucrari în instalațiile din imobil sau unii vecini încă nu doresc căldură)”, se arată pe pagina de socializare a operatorului de termoficare.

 

Primarul Sucevei a precizat că în acest an nu sunt șanse de a fi asfaltate străzile pe care s-au efectuat lucrări de modernizare a rețelelor termice, din Centru, Zamca și Obcini, din lipsă de fonduri.

„Problema este de a face aceste străzi cât de cât circulabile în această iarnă, de aceea am cerut să fie completate, pentru că au fost ploi abundente și s-a lăsat pământul, să cilindreze din nou și să putem circula în condiții cât de cât normale”, a mai spus Lungu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version