Incendiu izbucnit din cauza unui cablu defect, într-o gospodărie din Câmpulung Moldovenesc

Un incendiu puternic a afectat o gospodărie din municipiul Câmpulung Moldovenesc, pompierii intervenind pentru stingerea flăcărilor cu trei autospeciale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat printr-un apel la 112, marți, la ora 23:28, iar militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor.

Găleată a precizat că la sosirea echipajelor ardeau anexele gospodăreşti şi acoperişul locuinţei, existând pericolul de propagare la întreaga casă de locuit (P+M).

„Au ars două anexe din lemn, construcţie corp comun, pe o suprafaţă totală de aproximativ 100 mp, şi acoperişul casei, pe aproximativ 70 mp. Au mai ars unelte agricole, circa 15 metri cubi lemn de foc, 500 kilograme de fân, 300 kilograme de cereale, un metru cub de cherestea şi alte bunuri. În incendiu au pierit 25 de păsări de curte. S-au degradat aproximativ 50 mp din învelitoarea casei (din ţiglă), 100 mp din învelitoarea anexelor (din tablă), elemente de tâmplărie, podeaua şi pereţii mansardei, tencuieli şi zugrăveli interioare de la parter şi altele”, a spus plt.adj. Alin Găleată.

El a mai arătat că incendiul a fost lichidat la ora 3:10, cauza probabilă de izbucnire fiind efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat casa proprietarului.

 

loading...