Guvernul a aprobat acordarea de urgenta de ajutoare banesti pentru populatia sinistrata


Intră acum și în grupul de

Guvernul a aprobat marti, acordarea de urgenta de ajutoare banesti pentru populatia sinistrata. Schema a fost prezentata la Suceava de Ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru.

Astfel, se acorda ajutoare de urgenta de 300 de lei pentru fiecare persoana din familiile care au fost afectate de inundatiile si fenomenele meteorologice din iulie. În cazul decesului unui membru, familia primeste o suma de 5000 de lei. Familiile sau persoanele singure ale caror locuinte au fost distruse în totalitate de puhoaie vor benefica de un ajutor banesc de 800 de lei. O suma de 500 de lei este destinata familiilor si persoanelor singure ale caror locuinte au fost afectate în proportie de 50%, în timp ce la un grad de afectare de sub 50% se va acorda 300 lei. În situatia în care, fata de momentul constatarii, locuinta sufera o degradare ca urmare a efectului inundatiilor, familia sau persoana singura va primi pâna la 800 de lei, în functie de proportia în care aceasta este afectata.

Ministrul Pacuraru a tinut sa precizeze ca banii se dau în urma efectuarii unei anchete sociale a personalului Directiei de Munca, care va înainta propunerea de finantare la centru. „Acesti bani nu sunt pentru refacerea locuintelor, ci ajutoare sociale cu menirea de a sustine familia sau persoana singura pâna la momentul în care se gaseste o solutie pentru repararea locuintei”, a explicat Paul Pacuraru.

Ministrul Muncii a aratat ca s-a întâlnit cu conducerea Directiei de Munca Suceava, careia i-a cerut sa demareze, operativ, întocmirea dosarelor de ancheta sociala. Fondurile disponibilizate de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitati de Sanse cu destinatia amintita sunt de 12 milioane de lei, ele putând fi suplimentate functie de numarul de cazuri ivite dupa aceasta data.  Suma precizata va ajunge la 20.000 de persoane evacuate si circa 7000 de locuinte afectate din judetele Iasi, Botosani, Suceava, Maramures, Bacau si Vaslui.

      


Intră acum și în grupul de