Guvernul nu mai dă toată suma de 7,3 milioane de lei pentru lucrările de termoficare din municipiul Suceava și cere Primăriei să estimeze câți bani va putea cheltui. Lungu: Poate asta s-a și vrut de la început. E interesant să vedem câți bani vor da


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că în cazul sumei de 7,3 milioane de lei necesare pentru lucrările de termoficare din municipiu și care nu a mai fost alocată de Guvern, a primit, marți seara, o adresă de la Ministerul Dezvoltării în care i se cere să estimeze câți bani ar urma să fie cheltuiți până la sfârșitul anului din suma alocată.

„Am primit o adresă prin care ni se cere să estimăm cheltuielile efective ce necesită decontare până la finalul anului 2017”, a spus Lungu într-o conferință de presă.

El a apreciat că de fapt Guvernul intenționa de la început să aplice această strategie.

„Este dată suma prin Hotărâre de Guvern, acum ni se cere să facem o altă estimare pentru că nu vom reuși să cheltuim toți banii și va trebui să-i dăm înapoi”, a spus primarul care a adăugat că „poate asta s-a și vrut”.

„Au făcut-o diplomatic, să estimăm noi suma necesară”, a menționat primarul.

El a explicat că municipalitatea a închis o serie de lucrări și nu le poate redeschide pentru deja se furnizează căldură.

„Eu am spus încă din luna februarie la Asociația Muncipiilor din România, în prezența președinților celor două Camere, a premierului, a ministrului Dezvoltării, despre această problemă pe care o întâmpinăm în fiecare an și ,din păcate, am avut dreptate și în acest an. Banii vin în octombrie-noiembrie când nu-i mai putem folosi. Am cerut să-i dea din vară. Astăzi nu-i mai putem folosi”, a declarat Ion Lungu.

El este curios ce sumă va fi transferată municipiului.

„E interesant să vedem câți bani ne vor da”, a spus Lungu.

 

 

 


Intră acum și în grupul de