Serviciile de recuperare medicală vor fi dezvoltate în cadrul Secţiei de Balneofizioterapie din cadrul Spitalului Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, că Secţia de Balneofizioterapie ar urma să fie dezvoltată şi pe segmentul serviciilor de recuperare medicală.

Rîmbu a spus că această iniţiativă a venit în urma vizitei efectuate de reprezentanţii SJU Suceava la Spitalul de copii şi tineri din Augsburg unde, pe lângă rezolvarea urgenţelor medicale, este dezvoltat şi segmentul de medicină socială şi de terapie de recuperare şi reabilitare a pacienţilor.

El a precizat că va fi definitivat un plan de dezvoltare a segmentului serviciilor de recuperare medicală în cadrul Secţiei BFT şi vor fi identificate şi sursele de finanţare pentru achiziţionarea aparaturii necesare efectuării acestor servicii.

Managerul SJU Suceava a subliniat că dezvoltarea acestui segment de servicii este necesară în condiţiile în care unii dintre pacienţii secţiilor de neurologie şi ortopedie au nevoie de recuperare medicală.

Rîmbu a menţionat că actualul spaţiu în care funcţionează Secţia BFT va fi reorganizat, după ce vor fi finalizate lucrările pentru supraînălţarea şi extinderea corpului F al spitalului, lucrări care vor începe la sfârşitul acestei luni.

El şi-a exprimat speranţa că spitalul va dispune în anul 2018 de resurse financiare şi pentru realizarea acestui proiect.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de