Din toamna, apa calda mai scumpa


Intră acum și în grupul de

Scumpirile abatute asupra sucevenilor se vor tine lant, orice majorare a pretului unui produs de larga utilitate ducând la majorarea altor servicii si produse. În consecinta, dupa ce Consiliul Local al carui mandat s-a încheiat, a aprobat o majorare de 32% a pretului apei potabile, precum si a serviciilor de canalizare, urmatoarea scumpire care se anunta va fi cea a apei calde, care depinde direct de pretul apei potabile.

Apa rece este una din principalele componente ale serviciului de furnizare a apei calde, costurile acesteia regasindu-se în costul unui metru cub de apa calda.

Astfel, din aceasta luna, costurile de obtinere a unui metru cub de apa calda vor fi deja mai mari decât în prezent, numai ca urmare a majorarii pretului apei potabile, dar, în plus, se vor regasi si majorarile tarifelor la energia electrica, iar, din toamna, acestora li se va adauga si diferenta dintre costul carbunelui achizitionat anul trecut si a celui ce urmeaza sa fie cumparat în perioada urmatoare, diferentele anuntându-se a fi semnificative.

Din fericire pentru sucevenii care beneficiaza de serviciile de termoficare furnizate de Termica, apa calda va fi platita la vechile tarife, stabilite anul trecut, pentru lunile iulie si august. Potrivit conducerii Termica în aceasta perioada se face o analiza a structurii de costuri întrucât apa potabila nu este singura care s-a scumpit ci si gazele naturale, iar o alta problema o reprezinta achizitionarea carbunelui pentru noul sezon rece, dupa unitatea a refuzat ofertele de la licitatie întrucât pretul era de 3 ori mai mare fata de cel de anul trecut. 


Intră acum și în grupul de