Sinistratii vor primi terenuri gratuite pentru reconstruirea caselor


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat primarilor sa identifice locatiile disponibile pentru reconstruirea caselor si anexelor gospodaresti înghitite de puhoaie. „Am discutat cu unii dintre primari despre posibilitatea de a le da gratuit celor în cauza, din suprafetele la dispozitia primariei, terenuri  în alta parte”, a declarat Gheorghe Flutur, adaugând ca asemenea situatii sunt întâlnite în Voitinel, Todiresti, Straja, Moldovita, precum si în celelalte localitati în care 19 locuinte au fost maturate de puhoaie.  

Revarsarile de ape au distrus si 12.000 de hectare de culturi agricole, satenii pagubiti urmând a beneficia de sprijin în produse.

Seful administratiei judetene sucevene a aratat din judetul Dolj, de la colegul de partid Radu Berceanu, s-a primit o oferta de faina si grâu.  „Exista si alte localitati care si-au exprimat intentia de a trimite ajutoare celor ale caror culturi au fost distruse. Cred ca acest gen de sprijin, mai ales cel în cereale, este binevenit la munte, putând fi folosit la hranirea oamenilor si animalelor”, a mai spus Gheorghe Flutur.  


Intră acum și în grupul de