Motelul „Dolce Vita” a ars din temelii


Intră acum și în grupul de

Motelul „Dolce Vita”, aflat la iesire din municipiul Suceava spre comuna Scheia, plin cu clienti, a fost cuprins de flacari miercuri dimineata la ora 01:32, în timp ce acestia dormeau. Structura de lemn a constructiei a facut ca focul sa cuprinda întreg motelul în doar câteva minute, dar din fericire nu s-au înregistrat pierderi de vieti omenesti, persoanele fiind evacuate imediat. Astfel, Detasamentul de pompieri Suceava împreuna cu Detasamentul Falticeni, Garda de Interventie Gura Humorului, Serviciile Private pentru Situatii de Urgenta „Rulmentul” si „Termica” Suceava au intervenit cu 7 autospeciale de stingere , fiind aduse si alte 6 autospeciale de interventie pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la pensiunea turistica, din municipiul Suceava.

Când pompierii au ajuns la fata locului, ardea etajul I si mansarda constructiei P +1 + M – investitie noua – extindere si modernizare. Potrivit IPJ Suceava, focul se propagase la mansarda cladirii vechi P+M, unde se aflau 6 camere în care erau cazate 10 persoane, care au fost evacuate la timp, si la acoperisul unei alte cladiri învecinate, apartinând unei societati comerciale. Constructiile aveau acoperisurile construite din lemn cu învelitoare tip Lindab. Cladirea în cauza avea etajul si mansarda din lemn pe o arie construita de 650 mp.

Adrian C. povesteste ca a auzit zgomote puternice si a vazut flacarile iesind dintr-o cladire apropiata: „Am vazut flacarile pornind si era cineva care striga puternic… iesiti repede afara ca ardeti ca sobolanii.”

Colonel Mircea Gospodaru, adjunct ISU Suceava  declara ca  s-a solicitat prima data sa se spuna câti oameni sunt si daca a mai ramas cineva înauntru.

Au ars elementele de constructie (stâlpi, grinzi, panouri OSB, izolatie) din cadrul nivelului I si la mansarda pe o suprafata de cca 450 mp din constructia de extindere si modernizare, iar la cladirea veche a ars mansarda pe o arie construita de cca 200 mp. De asemenea au ars si 100 mp din acoperisul cladirii învecinate care apartinea unei societati comerciale. S-au degradat mobilier si finisaje de la parterul celor 2 constructii, echipamente electronice, aproximativ 150 mp termoizolatii exterioare si finisaje interioare la nivelul etajului II, mansarda constructiei învecinate si 3 autoturisme, pagubele fiind estimate într-oprima faza la 2.000.000 lei.

Pompierii au reusit sa salveze un hotel restaurant, un salon de biliard si cladirea învecinata ce apartinea unei societati comerciale, în valoare de aproximativ 5.800.000 lei.

Incendiul a fost lichidat la ora 10.00.

O echipa operativa urmeaza sa stabileasca cu exactitate de unde au pornit flacarile. Pompierii suceveni nu exclud nici ipoteza unui gest intentionat, mai ales ca patronul motelului s-a confruntat cu un alt incendiu la casa proprie în urma cu câteva zile.  

 


Intră acum și în grupul de