Doar 20 de miliarde de lei vechi pentru refacerea drumurilor judetene calamitate


Intră acum și în grupul de

Consilierii judeteni suceveni s-au întrunit, ieri dimineata, într-o sedinta extraordinara, în vederea aprobarii unei redistribuiri a banilor de la buget si orientarii acestor sume catre interventiile de urgenta, necesare în cazul obiectivelor grav afectate de inundatiile produse la sfârsitul saptamânii trecute.

 La întrunire au fost prezenti doar de 25 din totalul de 37 de alesi judeteni, întrucât, multi dintre acestia sunt plecati în concediu. Proiectul de hotarâre privind rectificarea bugetului judetean si al Directiei de Drumuri si Poduri a fost initiat de presedintele administratiei judetene,  Gheorghe Flutur. Acesta a facut precizarea ca este vorba doar despre o prima rectificare de urgenta, scopul imediat fiind abordarea interventiilor care nu sufera amânare, în acest sens urmând a se apela inclusiv la fonduri de la bugetul de stat.

Drept urmare a neconstituirii Fondului de rezerva pentru situatii exceptionale, sub fosta administratie judeteana, Consiliul Judetean a fost nevoit sa faca rost de bani de la alte sectoare bugetare. Astfel, cele 2 milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi) necesare interventiilor rapide au fost luate de la „Sanatate”- 100.000 de lei (1 miliard de lei vechi) si de la „Programe de dezvoltare regionala si sociala”-1,9 milioane lei (19 miliarde lei vechi). Transferul s-a realizat cu mentiunea clara ca, pe parcurs, activitatile în cauza vor beneficia de reîntregirea sumelor de care au fost lipsite.

 Totodata, Directia de Drumuri si Poduri a Consiliului Judetean, a renuntat,  pâna la noi ordine, la 1,2 milioane lei(12 miliarde de lei vechi) de la capitolul investitii, acestea din urma trebuind a acoperi contravaloarea lucrarilor deja facute sau care vor fi executate pe drumurile judetene calamitate. „Problemele sunt foarte grave, iar cu acesti bani noi reusim sa rezolvam doar o mica  parte din calamitatile produse în judet”, a declarat Radu Avadanei, directorul Directiei de Drumuri si Poduri.


Intră acum și în grupul de