Festivalul National al Pastravului, la editia a VI-a

Editia a VI-a a Festivalului National al Pastravului se va desfasura în perioada 15-17 august, în comuna – muzeu Ciocanesti.

Printre manifestarile incluse în programul din acest an, se numara inaugurarea Minei turistice Oita, vizitarea Muzeului National al Oualor Încondeiate si expozitia etnografica, precum si vizitarea muzeului etnografic de la Biserica de lemn din satul Botos.

Pe parcursul celor trei zile ale festivalului se vor organiza mai multe concursuri, cum ar fi concursul national de cernut aur din plajele de nisip ale Bistritei Aurii („Cautatorii de aur de pe Bistrita Aurie”), acrobatii acvatice si parasutism, concursul gastronomic de pastrav si concursul national de pescuit sportiv. Spectacolele cu mari vedete ale muzicii românesti „Cântec joc si voie buna” si  târgul de artizanat autentic românesc vor încânta cu siguranta vizitatorii, care sunt asteptati sa vina din toata tara.

De Hramul Ciocanestilor, invitatii vor avea ocazia sa guste din cel mai mare bors de peste si cea mai mare mamaliga, bucate pregatite de gospodinele din comuna.