Acasă Actualitate Fotbal, AJF Suceava » Pe 9 august are loc testarea observatorilor din...

Fotbal, AJF Suceava » Pe 9 august are loc testarea observatorilor din judet


Intră acum și în grupul de

Sâmbata, 9 august, începând cu ora 9, la sediul AJF Suceava, sunt asteptati toti observatorii din corpul judetean. Cu acest prilej, va avea loc o analiza a activitatii din editia de campionat 2007-2008,  precum si obisnuita instruire în vederea începerii campionatului 2008-2009. În încheierea va avea loc testarea teoretica.

Pentru buna desfasurare a partidelor, observatorii au un rol important, îm sensul ca, ceea ce vad arbitrii trebuie sa vada si observatorii. Prin prezenta lor, observatorii sunt prezenti cu discretie în întreg desfasuratorul partidelor, începând cu conducerea arbitrilor la vestiarea si pâna la terminarea meciului.



Completarea foii de observare trebuie facuta cu responsabilitate si trebuie sa contina toate evenimentele petrecute în timpul jocului si pâna la încheierea lui. Raportul de observare, este unul dintre cele mai importante documente care se iau în considerare de catre Comisia de Disciplina. În judetul Suceava sunt multi arbitri tineri, aflati la început de drum, care pentru consacrare au nevoie de observatori exeperimentati care sa faca aprecieri pe masura prestatiei lor din teren. Daca observarile sunt corect facute, arbitrii pot învata din asta si îsi pot corecta greselile.

Aurel Daicu îsi doreste observatori bine pregatiti

„Vrem sa alcatuim un corp de observatori pe masuri valorii campionatelor organizate de AJF. Este bine de stiut ca delegatii echipelor, arbitrii, observatorii si AJF-ul trebuie sa alcatuiasca o echipa unita pentru a avea campionate de valoare ridicata. Observatorul trebuie sa fie la curent cu toate noutatile în ceea ce priveste regulamentul de desfasurare a jocurilor organizate de AJF. Testarea teoretica va fi una severa, nota de trecere fiind 7. Întrebarile vor fi din ROAF si „Legile jocului””, a declarat Aurel Daicu, presedintele AJF Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version