Fotbal, Liga 1 » Ex-suceveanul Mihai Roman a fost la un pas de a aduce un punct „stegarilor”


Intră acum și în grupul de

Steaua – FC Brasov 2 – 1

Dupa 0-1 la Vaslui, Steaua nu îsi permitea niciun pas gresit în partida din etapa a doua, de pe propriul teren. Cu atât mai mult cu cât în Ghencea venea o nou-promovata. FC Brasov a jucat însa cu multa daruire si, desi a fost despartita de doar câteva secunde de o remiza extrem de importanta pentru moral, a plecat în Ardeal învinsa. Cel care le-a dat lovitura de gratie a fost brazilianul Arthuro!

Startul partidei din Ghencea a semanat izbitor cu cel al înfrângerii de la Vaslui. Atacuri sterile, mingi lungi si absolut niciun sut pe poarta. Brasovenii au lasat de înteles ca au venit în Bucuresti cu lectia facuta. În minutul Stelea avea sa îsi „îngroape” practic echipa. „Arnold” iese gresit dintre buturi la o deschidere pentru Arthuro, degajeaza complet aiurea si, pe faza, Dayro Moreno îl lobeaza de la 20 de metri, deschizând scorul.

Cu cinci minute înainte de pauza, gazdele au fost la un pas sa îsi dubleze avantajul, însa lovitura de cap trimisa de Arthuro din careu este respinsa de Stelea, printr-un reflex fenomenal.

Realizând ca are nevoie de gol sau goluri, Razvan Lucescu muta de doua ori la pauza, introducându-i pe Mihai Roman (fostul jucator al Cetatii Suceava) si pe Sabrin Sburlea. Steaua a atacat în valuri la poarta brasoveana dar a venit minutul 54 si, odata cu el, golul lui Mihai Roman. Nou-intratul în echipa oaspete îsi ia inima în dinti si suteaza de la 25 de metri, Zapata se întinde, dar plonjonul sau este inutil: 1-1 si baietii lui Razvan Lucescu revin în joc.

Ce a urmat pâna în minutul 90 se poate caracteriza, scurt, asa: neputinta. Stelistii au fortat dar au reusit sa rateze de-a dreptul lamentabil. Când însa doar cei mai optimisti dintre fanii echipei gazda mai credeau în victorie, mai precis în ultimul minut de joc, Steaua avea sa dea lovitura de gratie. Dayro Moreno centreaza în careu de pe partea dreapta, defensiva brasoveana îsi arata limitele si iese gresit la ofsaid si Arthuro marcheaza printr-o frumoasa lovitura de cap, singur-singurel.

Scor final 2-1, dar ros-albastrii mai au înca mult pâna a ajunge la nivelul contracandidatelor la titlu.

Steaua: Zapata – Golanski, Radoi, Goian, P. Marin – Ov. Petre (Tiago Gomes, 60), Fl. Lovin (Rada, 84) – Szekely, Dayro Moreno, Rica Neaga (V. Badea, 73) – Arthuro. Antrenor: Marius Lacatus.

FC Brasov: Stelea – Rui Duarte (B. Nicolae, 64), N. Constantin, Oros, Cr. Ionescu – Senin (M. Roman, 46), Maldarasanu, Ilyes, Paulo Adriano (Sburlea, 46), C. Munteanu – D. Zaharia. Antrenor: Razvan Lucescu.


Intră acum și în grupul de