Urmărit de polițiști, un tânăr din Vicovu de Jos a abandonat mașina după ce a intrat într-un gard


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 21 de ani, din Vicovu de Jos, a intrat cu mașina într-un gard și a fugit de la locul faptei, fiind urmărit de un echipaj de poliție.

Poliția Județeană Suceava a informat că miercuri, la ora 21.15, în timp ce acționa pe raza comunei Vicovu de Jos, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea.

Astfel, polițiștii  au plecat în urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliție având în funcțiune semnalele luminoase și acustice, mașina fiind identificată abandonată, după ce a intrat în gardul unui imobil din comuna Vicovu de Jos.

„În urma cercetarilor, conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr de 21 de ani din localitate, care a recunoscut faptul că el a condus vehiculul”, a precizat sursa citată.

Poliția Suceava a mai arătat că s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul, fără asigurare RCA, aparține unui bărbat din Anglia.

Astfel, polițiștii au stabilit că în seara zilei de miercuri, în jurul orei 20.00, tânărul a luat autoturismul din curtea bunicii sale și s-a deplasat pe raza comunei Vicovul de Jos.

Tânărul s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „furt în scop de folosință”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și  „distrugere din culpă”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, tânărul de 21 de ani a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea semnalelor polițistului, nerespectarea obligației de a avea asupra sa documentele prevăzute de lege, precum și pentru faptul că, autoturismul pe care l-a condus nu era asigurat cu poliță RCA obligatorie valabilă la momentul constatării, motiv pentru care, i s-a reținut certificatul de înmatriculare precum și numărul de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de