Andreica critica prestatia Directiei Agricole Suceava, dupa inundatii


Intră acum și în grupul de

Deputatul PD-L de Suceava, Romica Andreica, care este si vicepresedinte al organizatiei judetene a PD-L, a declarat ieri, într-o conferinta de presa, ca munca prestata de lucratorii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala dupa inundatii, lasa mult de dorit.   

Andreica a aratat ca, în cadrul întrunirii de duminica, de la Palatul Administrativ, cu prefectul Alexandu Baisanu,  primarii din zonele afectate au criticat lipsa de operativitate a personalului institutiei agricole. „S-au dat  exemple concrete din care  a reiesit limpede ca unii dintre angajatii DADR nu prea au dat exces de zel. Foarte multi primari au declarat ca nu au la primarie reprezentanti ai Directiei sau, daca îi au, acestia sunt depasiti”, a precizat parlamentarul democrat-liberal, care considera ca este necesara înfiintarea camerelor agricole, din care sa faca parte ingineri agronomi, reprezentanti ai OJCA si APIA.  

Totodata, deputatul democrat-liberal sucevean a mai precizat ca evaluarea pagubelor produse de puhoaie s-a facut cu mare întârziere, desi agricultorii afectati au depus înstiintarile de calamitate în timp util. „Practic, se putea face si o relocare de personal de specialitate de la directiile din judetele neafectate de inundatii”, a adaugat Romica Andreica. 


Intră acum și în grupul de