Containerele, locuinte provizorii pentru sinistrati


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a declarat,  într-o conferinta de presa, ca o parte dintre sucevenii  ramasi fara case din cauza inundatiilor ar putea locui în containere, pâna când materialele de constructii promise de Guvern vor ajunge în teritoriu si vor fi ridicate noile case.

Baisanu a aratat ca a discutat cu factorii abilitati în vederea transferarii containerelor folosite de localnicii afectati de revarsarile de ape de acum doi ani din sudul tarii. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a spus primarilor sa faca o lista cu familiile care doresc sa locuiasca provizoriu în asemenea amenajari, „astfel încât sa nu fie aduse mai multe containere decât este necesar”.   

Pe de alta parte, prefectul Baisanu, este de parere ca multi dintre suceveni se vor descurca si pe plan local. „Bucovineanul este un om care stie sa se descurce si în asemenea momente si, probabil, este mult mai simplu, atât pentru primari, cât si pentru cetateni, sa se cazeze la rude, camine culturale, si scoli, mai ales ca unele dintre acestea din urma dispun si de utilitati”, a explicat Alexandru Baisanu.


Intră acum și în grupul de