Guvernul reconstruieste casele sinistratilor varstnici


Intră acum și în grupul de

Primul-ministru Calin-Popescu Tariceanu a declarat, în urma sedintei Comitetului pentru Situatii de Urgenta, ca autoritatile centrale împreuna cu cele locale  vor reconstrui casele pentru familiile alcatuite din persoane vârstnice, incapabile fizic sa se mai supuna unor astfel de eforturi. „Noi vom reconstrui casele pentru cei în vârsta” a spus Tariceanu.

În privinta celor tineri, premierul a precizat ca li se vor acorda materialele de constructie, conform aceleiasi formule folosite si în trecut. Suma minima primita, în valoare de 3 milioane lei (300 lei noi) care poate sa ajunga la 5 (500 lei noi) sau la 8 milioane lei (800 lei noi), nu este destinata reconstructiei caselor, ci reprezinta un ajutor de urgenta cu caracter umanitar, „pentru cei care au pierdut, de exemplu, tot, si vor sa-i cumpere un medicament, vor sa-si cumpere în casa un prosop si asa mai departe”, a aratat Calin-Popescu Tariceanu.

 Primul-ministru a subliniat ca lucrarile de reconstructie constituie prioritatea numarul unu  în perioada urmatoare. „Suntem într-o situatie de urgenta. Nu putem sa stam sa asteptam dupa toate procedurile prevazute pentru achizitiile publice care dureaza 3 luni de zile. Noi suntem în situatia în care trebuie ca, la iarna, sa adapostim acesti oameni. Prin urmare, în situatii de urgenta se adopta masuri exceptionale”, a mai declarat premierul Tariceanu.


Intră acum și în grupul de