12 milioane de lei, necesari pentru refacerea liniei ferate Gura Putnei-Nisipitu


Intră acum și în grupul de

Conform situatiei, prezentate de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, în urma inundatiilor de la sfârsitul lunii iulie,  au fost afectati 111 kilometri de drumuri nationale si 12 poduri si 4 podete, evaluarea pagubelor fiind facuta în proportie de 75 la suta.

Orban a precizat ca au fost stabilite termenele de finalizare a lucrarilor, cel mai avansat termen fiind 30 septembrie, pentru refacerea tuturor portiunilor si a podurilor si podetelor afectate de inundatii. În ceea ce priveste valoarea investitiilor necesare pentru refacerea acestor portiuni afectate, deocamdata suma este de 37 milioane lei (RON).

Potrivit ministrului Transporturilor, sectorul feroviar se confrunta, la ora actuala, cu 5 linii secundare închise, patru dintre ele urmând a fi deschise în cel mai scurt timp posibil. Problema intervine în refacerea liniei Gura Putnei – Nisipitu, unde au existat deteriorari mai grave ale sectoarelor respective de cale ferata. Conform expertizei, estimarea facuta pentru remedierea acestei linii  se ridica la  12 milioane lei. „Aceste valori probabil ca vor mai creste când vom finaliza evaluarile pe toate tronsoanele de drum”, a declarat Ludovic Orban.

Totodata, înafara de refacerea infrastructurii de transport, pe drumurile nationale si pe zona rutiera, ministrul Transporturilor a solicitat sefilor de regionala si sefilor de sectii sa acorde tot sprijinul autoritatilor locale în procedurile de refacere a infrastructurii de nivel judetean si local.


Intră acum și în grupul de