Fotbal » Zapata pe banca de rezerve?


Intră acum și în grupul de

Doua goluri în doua meciuri. Doua greseli mari si alte gafe neconsemnate pe tabela. Este clar! Robinson Zapata nu se afla deloc în apele lui, fiind departe de imaginea lasata în campionatul trecut, când a fost considerat, pe buna dreptate, îngerul pazitor al Stelei.

Acum însa, îngerul s-a transformat în „demon” si greselile columbianului i-au costat pe ros-albastri trei puncte si, fara golul lui Arthuro din finalul partidei cu FC Brasov, alte eventuale doua. „Greseala lui ne putea costa victoria cu Brasovul”, a spus Marius Lacatus dupa meciul de duminica, îngrijorat de forma slaba a goalkeeperului sud-american.

Eroul noptii magice de la Sevilla, Helmuth Duckadam, este însa ceva mai radical, indicând ca cea mai buna solutie ar fi trecerea columbianului pe banca de rezerve. „Neasteptat de nesigur. Oricarui portar i se întâmpla sa greseasca, chiar si de doua ori la rând, dar asta nu trebuie sa devina o obisnuinta. L-as pune pe banca de rezerve pentru a crea concurenta pe post”, a declarat câstigatorul Cupei Campionilor Europeni din 1986.

Din pacate însa pentru stelisti, cu Zapata nu este bine din câte se pare nici între buturi, dar nici pe tusa. Asta pentru ca rezervele de portar, Cernea si Vâtca, nu pot fi considerate solutii viabile nici macar pentru meciurile din Liga I, ca sa nu mai vorbim de Liga Campionilor. Solutia ar putea veni tocmai de la Bistrita, acolo unde Ciprian Tatarusanu, desi îi cauta scuze lui Zapata, spune ca este pregatit sa revina oricând în Ghencea, pentru a-i lua locul columbianului. „Nu cred ca Zapata are vreo vina la golul primit cu Brasovul. Mingea a luat o traiectorie ciudata. Normal ca sunt pregatit sa vin la Steaua. Daca au nevoie de mine, nu ma pot opune”, a declarat portarul cumparat de Steaua în aceasta vara pentru 1,5 milioane de euro si împrumutat la Gloria pentru acest sezon.


Intră acum și în grupul de