Cele mai frecvente accidente de munca – in constructii si exploatari forestiere


Intră acum și în grupul de

Seful Inspectoratului Teritorial de Munca Suceava, Mihai Airinei, a declarat, într-o conferinta de presa,  ca în luna iulie, inspectorii de munca suceveni au aplicat un numar mai mare de amenzi, valoarea acestora crescând comparativ cu lunile precedente. Airinei sustine ca acest lucru este o consecinta a abordarii severe a aspectelor legate de protectia muncii si sanctionarea drastica a neregulilor descoperite la angajatori.

ITM Suceava a initiat o campanie de verificare a sectoarele constructiilor si exploatarii forestiere, în care au loc frecvente accidente de munca, riscurile la care sunt expusi salariatii fiind mai ridicate decât în alte în domenii de activitate. „Ne-am propus o campanie în care fiecare angajator sa fie controlat, astfel încât sa ia toate masurile privind respectarea legislatiei de sanatate si securitate în munca si sa fie evitate accidentele. De regula, agentii economici merg pe linia întocmirii unor documente formale, fara a avea aplicabilitate practica la nivelul fiecarui angajat. În acelasi timp, intentionam sa constientizam fiecare angajat ca, în timp ce munceste, trebuie sa ia masuri de securitate pentru a-si pastra integritatea corporala si a nu–si pune în pericol viata, cu consecinte neplacute asupra familie”, a declarat inspectorul sef Mihai Airinei.

În luna iulie, inspectorii de munca judeteni au efectuat un numar de 334 de controale si au acordat amenzi în valoare de 253.300 de lei. Mai mult de jumatate dintre acestea, respectiv în cuantum de 167.000 de lei, au fost aplicate în domeniul sanatatii si securitatii în munca.


Intră acum și în grupul de