Flutur cere ca autoritățile locale să primească parte din redevențe pentru resurse: Austriecii, 143 de ani au dat bani pentru dezvoltarea Bucovinei din lemnul de acolo, iar acum se centralizează la București și gazul metan și apa minerală și iarba


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, președinte al PNL Suceava, a declarat, sâmbătă, la Forumul Administrației Locale organizat la Iași ca parlamentarii liberali să inițieze proiecte de lege prin care autoritățile locale să primească fonduri mai mari din cotele din impozitul pe venit local și să obțină și cote din redevențele pe resurse.

„Azi ce redevențe ce încasăm? Pe ceva terenuri și servicii de ale noastre,  dar pe resurse nimic. Eu vorbesc de Bucovina unde 60 la sută din județ e lemn și citesc în ziare că profitul RNP este de 80 la sută. Nu o regie națională trebuie să aibă monopolul. Eu cerșesc bani pentru corectare torente și pădurile sunt aici, iar profitul se concentrează la București. Nu-i normal, nu-i moral. Austriecii, 143 de ani au găsit resursă să dea bani dezvoltării Bucovinei direct din lemnul de acolo. Noi centralizăm la București și gazul metan, apa minerală, iarba și toate”, a spus Flutur.

El a mai spus că parlamentarii trebuie să voteze legi prin care o parte din valoarea resurselor să revină la autoritățile locale care să nu mai stea cu mâna întinsă la București pentru fonduri.

Totodată, Flutur a cerut ca repartizările de fonduri pentru localități să fie făcute prin formulă fixă și nu din „pixul președintelui de Consiliu județean”.

„Luați pixul președintelui Consiliului județean să împartă bani. Trebuie formule clare”, a spus Flutur care a menționt că altfel se creează „vrajbă și supărare”.


Intră acum și în grupul de