Handbal » CS Universitatea a inceput cu dreptul Memorialul “Mihai Mironiuc”


Intră acum și în grupul de

Ieri, la sala de sport a LPS Suceava a debutat cea de-a patra editie a Memorialului „Mihai Mironiuc”. În acest an, în competitie sunt angrenate formatiile CS Universitatea Suceava, CS Universitatea II Suceava, Minaur Baia Mare, CSM Medgidia, CSM Oradea si U Transilvania Cluj. În ciuda faptului ca spectatorii au fost prezenti în numar destul de restrâns, partidele din prima parte a zilei au fost placute ochiului, în unele momente ale jocurilor vazându-se însa ca echipele se afla abia la primele meciuri amicale.

CS Universitatea II Suceava – U Transilvania Cluj    37-48 (15-24)
De la ora 9, în meciul de deschidere al turneului amical, au evoluat formatiile CS Universitatea II Suceava, o echipa înfiintata în aceasta vara si U Transilvania Cluj, grupare revenita în Liga Nationala dupa un sezon petrecut în esalonul secund. În ciuda faptului ca s-au aflat la debut, “studentii” mai mici nu au avut trac si au etalat un joc destul de bun. Cu toate acestea, ardelenii s-au impus. La pauza clujenii au avut un avantaj de 9 goluri pentru ca, la final, acestia sa se impuna cu 48-37. Proaspata achizitie a sucevenilor, Florin Acatrinei, a fost cel mai bun om al gazdelor, el marcând 8 goluri. Pentru CS Universitatea Suceava II au jucat: Spiridon – Matei (4), Acatrinei (8), Dumitras (4), Zvanciuc (6), Cezar Mihai (3), I. Adomnicai, Draghici, Marius Ismail (1), Szebin (3) si Curca (8).

CSM Medgidia – Minaur Baia Mare 32-27 (19-15)
Cel mai echilibrat joc al zilei a fost întâlnirea dintre CSM Medgidia si Minaur Baia Mare. Handbalistii lui Ion Craciun i-au învins pe maramureseni, o formatie care a suferit serioase modificari de lot în aceasta vara. Medgidienii au condus la pauza cu 19-15 însa în actul secund au fost egalati de baimarenii lui Petre Avramescu. În ultimele minute ale întâlnirii, CSM Medgidia s-a impus, scorul final fiind 32-27.

CS Universitatea I Suceava – CSM Oradea    44-34 (23-15)
La primul meci de pe teren propriu în aceasta vara, “studentii” lui Petru Ghervan au aratat ca ar putea fi si în sezonul viitor una dintre echipele fruntase din Liga Nationala. Bibirig & Co. au învins categoric formatia CSM Oradea, scor 44-34, iar italienii de la Bologna United Handball au de ce sa-si faca griji.
Oradenii au simtit pe propria piele forta echipei sucevene. Nici bine nu începuse meciul si gazdele conduceau cu 7-2. “Studentii” au aratat ca sunt net superiori din punct de vedere fizic si au dominat partida de la un capat la celalalt. La pauza, avantajul universitarilor a fost de opt goluri, acesta marindu-se în repriza secunda. Scor final, 44-34, si CS Universitatea se anunta a fi favorita la câstigarea editiei din acest an a Memorialului. Au jucat: Pralea, I.Andrei – Dospinescu (5), Bradatan (3), Mitrea (4), Bibirig (4), Adomnicai (9), Chirut (2), Tcaciuc (2), Tutu (5), Ignat (2), Bursuc (2), Gavriloaia (6).
Programul de astazi: CSM Medgidia – CS Universitatea Suceava II (ora 9), Minaur Baia – CSM Oradea (10.45),  U Transilvania Cluj – CS Universitatea Suceava I (12.15), CS Universitatea Suceava II – CSM Oradea (16.30), CSM Medgidia – U Cluj (17.45) si CS Universitatea Suceava I – Minaur Baia Mare (19.30).


Intră acum și în grupul de