Blestemul mopedurilor


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de miercuri au avut loc alte trei accidente de circulatie în care au fost implicate vehicule pe doua roti de tip moped.

Astfel, potrivit IPJ Suceava, pe data de 06.08.2008, în jurul orei 15.30, în interiorul orasului Vicovu de Sus pe D.N. 2 E, C. Petru de 41 ani din localitate, în timp ce conducea autoturismul marca „Audi 80”, a efectuat viraj la stânga fara a acorda prioritate de trecere unui moped, condus regulamentar din sens opus de C. Constantin de 31 ani localnic.

În urma impactului a rezultat ranirea usoara a conducatorului mopedului, care necesita pentru vindecare 7-10 zile de îngrijiri medicale. Conducatorul auto purta centura de siguranta, rezultat  negativ la etilotest, i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducatorul mopedului purta casca de protectie, rezultat  negativ la etilotest, i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot miercuri, un batrân din comuna Stulpicani a fost lovit de un autoturism, în timp ce s-a dezechilibrat de pe mopedul pe care îl conducea. Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, la 06.08.2008,  în jurul orei 17.00, pe D.C. 2 în interiorul localitatii Gemenea din comuna Stulpicani, S. Dimitrie de 83 ani din localitate, în timp ce conducea mopedul marca „Honda”, neînregistrat în circulatie, s-a dezechilibrat catre stânga fiind accidentat usor (6-8 zile îngrijiri medicale) de autoturismul „Dacia Logan”, condus de S. Ioan de 55 ani din localitate, care se afla în depasirea mopedului.

Conducatorul mopedului nu purta casca de protectie, conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, ambilor participanti la trafic fiindu-le recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Al treilea accident de circulatie a avut loc în urma ciocnirii dintre o bicicleta si un moped, ambele vehicule pe doua roti fiind conduse de tineri de 18 ani. Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, miercuri, în jurul orei 21.00, pe D.J. 209 G în interiorul localitatii Falcau comuna Brodina, D. Florin de 18 ani din localitate, în timp ce conducea bicicleta a efectuat un viraj la stânga, a patruns pe contrasens si a intrat în coliziune cu mopedul marca „Piagio”, condus regulamentar din sens opus de H. Florin de 18 ani localnic.

În urma impactului a rezultat ranirea usoara (6-8 zile îngrijiri medicale) a biciclistului si a pasagerului de pe moped B. Adrian de 18 ani din comuna Brodina (5-6 zile îngrijiri medicale).

Cei doi participanti la traficul rutier nu se aflau sub influenta bauturilor alcoolice, atât conducatorul mopedului cât si pasagerul nu purtau casca de protectie, iar bicicleta nu era echipata regulamentar circulatiei pe drumurile publice.


Intră acum și în grupul de