Incendii soldate cu pagube in valoare de 170.000 RON


Intră acum și în grupul de

Doua incendii au izbucnit în cursul zilei de miercuri, pe raza judetului Suceava.

Astfel, la data de 06.08.2008, în jurul orelor 13.46, a izbucnit un incendiu, cauzat de un scurtcircuit electric, la o gospodarie din Horodnic de Sus. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, detasamentul de pompieri Radauti împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Horodnic de Sus au intervenit cu doua autospeciale  si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Dumitru P., din localitatea Horodnic de Sus.

 La sosirea garzii de interventie ardeau sura si grajdul construite din lemn, bucataria anexa si asteriala acoperisului casei, existând pericolul de propagare la o gospodarie învecinata.

Au ars acoperisul casei pe o suprafata de circa 60 mp, sura si grajdul pe o suprafata de circa 70 mp, bucataria anexa pe o suprafata de circa 60 mp, 2 tone furaje, 15 mc lemn de foc si s-au degradat peretii casei.

Din primele cercetari efectuate, s-a stabilit ca focul s-a declansat din cauza un scurtcircuit electric favorizat de un conductor electric neizolat fata de materiale combustibile.

Pompierii au reusit sa salveze casa de locuit si o gospodarie învecinata, în valoare de cca 250.000 RON, pagubele înregistrate fiind de cca 150.000 RON.

Incendiul a fost lichidat la ora 16.35 si nu s-a soldat cu victime omenesti.
    
Tot în cursul zilei de miercuri, în jurul orelor 23.25, a mai izbucnit un incediu, a carui cauza este înca necunoscuta, la o gospodarie din comuna suceveana Balaceana. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Detasamentul de pompieri Suceava împreuna cu Serviciul Voluntar si Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Balaceana au intervenit cu doua autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Floarea B., din localitatea Balaceana.

 La sosirea garzii de interventie ardeau depozitul de furaje si adapostul de animale, construite din lemn existând pericolul de propagare la casa de locuit.

Au ars adapostul de animale si depozitul de furaje pe o suprafata de 115 mp, 10 tone furaje, 5 mc cherestea si s-au degratat 7 geamuri si circa 30 mp de lambriu PVC exterior de la casa de locuit.

Pompierii au reusit sa salveze casa de locuit, în valoare de cca 40.000 RON, prejudiciile înregistrate,  fiind de cca 15.000 RON.

Incendiul a fost lichidat la ora 03.40 si nu au existat victime omenesti.
 


Intră acum și în grupul de