Ion Lungu susține că Primăria va contesta în instanță o eventuală decizie a CNSC de anulare a licitației pentru salubrizarea menajeră : Ne așteaptă o bătălie lungă, așa cum anticipam


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că o eventuală decizie a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) de anula licitația pentru salubrizarea menajeră va fi contestată în instanță de Primăria Suceava pentru că prin reluarea procedurii se va pierde prea mult timp.

Lungu a spus că nu a primit, oficial, decizia CNSC de suspendare a licitației pentru salubritatea menajeră în urma contestației depusă de firma RER Ecologica din Buzău, dar că Primăria va răspunde în termen observațiilor care vor fi formulate.

„Vom răspunde observațiilor de acolo. În măsura în care se va anula licitația, vom ataca noi în instanță la Curtea de Apel. Nu avem altă soluție”, a spus Lungu care a menționat că se va pierde prea mult timp cu reluarea procedurilor care durează jumătate de an în Consiliul Local, jumătate de an la ANRMAP, iar când se ajunge la licitație să fie depusă o contestație și să fie iar luată de la început procedura.

El a menționat că firma din Buzău, la fel ca majoritatea agenților care joacă în liga mare au cabinete de avocatură, iar avocatul acestei firme este Cristina Trăilă, fostul șef al ANRMAP „care cunoaște toate virgulele de pe acolo și a găsit niște virgule și în documentația noastră”.

Primarul a menționat că așteaptă să vadă decizia oficială de suspendare și observațiile care sunt.

„Vom răspunde promt la ele, dar este clar că nu se va mai putea ține licitația la 1 noiembrie”, a spus Lungu.

El crede că probabil că se va ajunge în instanță.

„De data asta vom ataca noi în instanță pentru că nu mi se pare corect ca după ce de patru ori ne-au întors de la ANRMAP, am făcut documentația cu toate observațiile și sugestiile dumnealor, acum să o luăm de la început”, a declarat primarul.

El a menționat că așa cum a anticipat este o licitație cu o miză foarte mare, cu o valoare mare, cu o perioadă lungă timp, de 12 ani, de contract.

„Ne așteaptă o bătălie lungă, așa cum anticipam”, a spus Lungu.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a admis cererea firmei RER Ecologica Buzău de suspendare a licitației pentru salubrizarea menajeră din municipiul Suceava programată pentru data de 1 noiembrie după ce firma buzoiană a contestat prevederi din caietul de sarcini întocmit de municipalitatea suceveană.

 

 


Intră acum și în grupul de