Expoziţia „150 de ani de arheologie”, la Şcoala Gimnazială din Siminicea

La Şcoala Gimnazială din Siminicea va putea fi vizionată începând cu data de 26 octombrie a.c. și până la începutul lunii decembrie expoziţia „150 de ani de arheologie”.

Potrivit reprezentanților Muzeului Bucovinei, expoziția este organizată de arheologii suceveni Bogdan Niculică, Monica Dejan şi Ştefan Dejan, în colaborare cu doamna director Cristina Miron și prezintă un istoric al ştiinţei arheologiei din zona noastră, cuprinzând un număr de 30 de panouri de diferite dimensiuni, pornind de la primele cercetări arheologice, care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea, când, în Bucovina, au fost înfiinţate Societatea Muzeului Siret (1870), Societatea Arheologică Română din Cernăuţi (1886), Muzeul Ţării Bucovinei din Cernăuţi (1893) şi Muzeul Orăşenesc Suceava (1900).

„Sunt înfăţişate, prin intermediul imaginilor şi textelor, aspecte ale săpăturilor arheologice efectuate vreme de un secol şi jumătate, incluzând şantierele de la Cetatea de Scaun a Sucevei, Curtea Domnească, Adâncata, Poiana, Todireşti etc.”, a arătat sursa citată.

Muzeul Bucovinei îşi propune să itinereze o serie de expoziţii temporare produse de specialiştii săi la mai multe şcoli din judeţul Suceava, în cadrul unui program complex de acomodare a publicului tânăr cu diversele surse de informare complementare programelor şcolare. Expoziţia are o perioadă de itinerare de doi ani.

(Mihaela Tcaciuc)

 

loading...