Jocurile Olimpice – Beijing 2008 » Box


Intră acum și în grupul de

Adversari dificili pentru Ionut Gheorghe si Georgian Popescu

Sortii nu au fost deloc milosi cu pugilistii români la Jocurile Olimpice din Beijing. Reprezentantul nostru la 64 de kilograme, Ionut Gheorghe, se va lupta în primul tur cu portoricanul Jonathan Ortiz Gonzalez, în timp ce Georgian Popescu, categoria 60 de kilograme, va boxa cu americanul Ali Sadam.

Medaliat cu bronz la Olimpiada de la Atena din 2004, Gheorghe va boxa cu Gonzalez duminica, 10 august, iar în cazul unei victorii îl va întâlni în turul doi pe învingatorul meciului dintre iranianul Morteza Sepahvandi si tunisianul Hamza Hassini. La rândul sau, Popescu va debuta la Jocurile Olimpice de la Beijing luni, 11 august, iar în cazul în care va trece de americanul Ali Sadam, va boxa cu învingatorul meciului dintre Jean de Dieu Soloniaina (Madagascar) si Javier Francisco Vargas (Mexic).

De precizat ca boxul românesc a avut un singur campion olimpic. Este vorba despre regretatul Nicolae Linca, acesta cucerind medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Melbourne, din 1956, la categoria 69 de kilograme.


Intră acum și în grupul de