Au inceput Jocurile Olimpice


Intră acum și în grupul de

Asteptarea a luat sfârsit. Ieri de la ora locala 20:08 (ora României 15:08), Olimpiada de vara a fost deschisa oficial, printr-o festivitate de-a dreptul senzationala, în fata a 90.000 de spectatori veniti pe Stadionul “National” din Beijing si a altor zeci de milioane de telespectatori din întreaga lume. Jocurile Olimpice au început pe 08:08:08 pentru ca în traditia chineza cifra 8 este norocoasa. 43 miliarde de dolari au fost cheltuite pentru organizarea acestor Jocuri Olimpice. La editia de la Beijing si-au anuntat participarea 205 natiuni. Se asteapta ca peste 4 miliarde de telespectatori sa urmareasca Jocurile Olimpice.

Festivitatea de deschidere a avut loc pe stadionul “Cuib de pasare” si a început cu dansul dragonului: invocarea dragonului fiind facuta pentru prosperitate. În China, dragonul este duhul care protejeaza apele, norii si fertilitatea. De 3 ani, 10.000 de oameni au pregatit  festivitatea, care s-a dovedit a fi un spectacol grandios.

Ceremonia a avut trei parti si s-a întins pe durata a 3 ore si jumatate. În deschidere, 2008 membri ai unei formatii au folosit 2008 tobe pentru a ura tuturor spectatorilor si sportivilor “Bine ati venit la Beijing”. Zânele chinezesti au venit pentru a readuce povestea si minunea la Beijing dupa care s-a intonat “Marsul voluntarilor”, imnul national al Chinei, iar artificiile au inundat cerul.

evoluat dansatori ale caror trupuri s-au transformat în pensule care au conturat soarele, marea si norii,Povestea hârtiei a fost prezentata printr-o foaie de hârtie de 11 metri lungime si 800 de kilograme pe care au simboluri extrem de importante ale culturii chineze.
Drumul matasii a fost pus în scena ca pe un simbol cultural extraordinar.

S-a facut trecerea catre muzica cu ajutorul culorilor semnificative: galben – culoarea dragonului si rosu – culoarea prosperitatii. Pe stadion s-a auzit o melodie din a doua dinastie importanta a Chinei iar în mijlocul stadionului s-au înaltat stâlpii dragonului, cei care leaga cerul de pamânt prin intermediul omului.

În incheiere a avut loc parada delegatiilor celor 205 tari participante la editia din acest an.


Intră acum și în grupul de