Mirela Adomnicai : „Traian Basescu a creat un risc inutil”


Intră acum și în grupul de

Toti parlamentarii PSD de Suceava vor fi prezenti la sesiunea extraordinara a Camerei Deputatior, unde se va vota avizul pentru începerea urmaririi penale fata de Adrian Nastase si Miron Mitrea. Anuntul a fost facut de deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicai, având în vedere ca de la sediul central li se reaminteste din doua în doua zile sa fie prezenti la aceasta sedinta.

 Adomnicai considera ca prin cererea de convocare a sesiunii extraordinare pentru avizul de începere a urmaririi penale fata de Adrian Nastase si Miron Mitrea, presedintele Traian Basescu a creat un risc inutil în conditiile în care Curtea Constitutionala va admite exceptia de neconstitutionalitate privind necesarul de doua treimi pentru acest aviz. „Traian Basescu a creat un risc inutil”, a afirmat deputatul social-democrat, explicând ca PD-L a sesizat Curtea Constitutionala privind neconstitutionalitatea Regulamentului Camerei Deputatilor referitor la necesarul de doua treimi pentru aprobarea acestui aviz.

Deputatul PSD a apreciat ca exista posibilitatea ca la sesiunea extraordinara sa existe un vot afirmativ, majoritar, care însa sa nu întruneasca doua treimi din numarul deputatilor, caz în care nu se va putea da avizul. Adomnicai a spus ca daca în 17 septembrie Curtea Constitutionala admite exceptia de neconstitutionalitate, atunci acest vot ar fi fost valabil cu majoritate simpla, reamintind însa ca deciziile Curtii Constitutionale nu sunt retroactive.

Deputatul PSD de Suceava a mai adaugat ca presedintele a convocat partidele cu o zi înaintea sesiunii extraordinare, la consultari, în aceeasi zi în care expira mandatul procurorului sef al DNA, Daniel Morar, si a apreciat ca acesta doreste sa negocieze o reînnoire a mandatului, aratând ca, înainte de alegerile parlamentare, „Traian Basescu are nevoie de omul lui la DNA”.


Intră acum și în grupul de