Primul caz de turbare la dihor din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Suceava, dr. Petrea Dulgheru, a declarat, vineri, ca în comuna suceveana Musenita s-a înregistrat un focar de rabie la dihor, diagnosticul de turbare fiind stabilit în cursul zilei, în urma analizelor de laborator efectuate la Suceava.

Dulgheru a aratat ca, în cursul diminetii de joi, în casa lui Nicolae Barbuta, din satul Bancesti, comuna Musenita, a intrat un dihor care a atacat-o pe sotia acestuia, muscând-o de un picior, iar sotul împreuna cu un alt barbat au reusit sa omoare animalul cu o furca. Seful DSVSA Suceava a precizat ca medicul veterinar din localitate a adus la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava cadavrul dihorului pentru analize.

Dr. Dulgheru a spus ca în urma înregistrarii acestui caz, în comuna Musenita s-a declarat rabie si s-au luat masurile legale care se impun în astfel de situatii.

Acesta este primul caz de turbare la dihor, înregistrat în judetul Suceava si al 53-lea caz de rabie depistat de la începutul anului.


Intră acum și în grupul de