Organizatia de Tineret PD-L Suceava sanctioneaza guvernarea PNL+UDMR+PSD si solicita fonduri pentru tinerii si copiii afectati de saracie


Intră acum și în grupul de

Parlamentul European a adoptat in data de 17.06.2008 la Strasbourg decizia de instituire a Anului European al Luptei împotriva Saraciei si Excluziunii Sociale – 2010. În cursul acestui an vor avea loc evenimente de constientizare asupra problemelor celor afectati de saracie în cadrul Uniunii Europene si vor fi instituite programe europene pentru combaterea acestui fenomen.

„Dintre cei 78 de milioane de cetateni europeni care traiesc în saracie, 19 milioane sunt copii. Este adevarat ca Uniunea Europeana ofera fonduri pentru fructe si lactate în scoli sau bani pentru educatia scolarilor, însa consider ca este nevoie de programe concrete care sa vizeze copiii din familii sarace si fonduri europene pentru acesti oameni”.

Conform ultimelor studii facute de UNICEF, în România, înca exista un numar mare de copii care traiesc în saracie. Datele arata ca un copil din cinci traieste în saracie. Pe aceasta tema, exista si o mare diferenta între copiii din mediul rural si copiii din mediul urban. Rata de saracie printre rromi este de trei ori mai mare comparativ cu rata la nivel national. Disproportii mari apar si în alte domenii, cu mar fi abandonul scolar. Daca un copil renunta la scoala, sansele si oportunitatile lui viata sunt diminuate. Educatia si completarea acesteia sunt esentiale în formarea si dezvoltarea individuala precum si a fiecarei comunitatii.

Organizatia de Tineret PD-L Suceava îi solicita domnului Tariceanu si actualului Guvern sa se implice nu doar în programul „Cornul si Laptele ” ci si in alte proiecte ce pot combate saracia în rândul tinerilor.

Organizatia Judeteana de Tineret a PD-L Suceava

Presedinte,
 Marius Mihai BOGHIAN


Intră acum și în grupul de