Ioan Balan: „PD-L a demonstrat ca dispune de logistica si oamenii capabili sa intervina in situatii de urgenta”


Intră acum și în grupul de

Democrat-liberalii din întreaga tara au fost saritori si au venit alaturi de colegii lor din Suceava în campania de strângere de ajutoare pentru zonele inundate din judetul Suceava. Conform unei situatii prezentate de conducerea PD-L Suceava, aproximativ 100 de TIR-uri cu ajutoare umanitare, colectate de la membrii de partid din tara, au ajuns în ultimele zile la familiile sucevene, afectate de inundatiile de la sfârsitul lunii trecute.

Secretarul general adjunct al organizatiei judetene a PD-L, Ioan Balan, persoana care a organizat personal distribuirea ajutoarelor catre sinistrati, s-a aratat impresionat de solidaritatea de care au dat dovada colegii sai de partid. Din punctul sau de vedere, se poate vorbi de o „organizare exemplara” a organizatiilor din tara, în urma apelului facut de presedintele Consiliului Judetean Suceava si al PD-L, Gheorghe Flutur. „Trebuie sa precizez faptul ca saptamâna trecuta zi de zi au sosit de la organizatiile judetene ale PD-L din tara convoaie cu ajutoare care au fost distribuite echitabil în zonele calamitate. Membrii nostri de partid s-au implicat serios în colectarea de fonduri, alimente, materiale de constructie. Trebuie sa subliniez înca o data ca ajutoarele nu au fost de la stat sau din colecta publica, ci de la membrii PD-L”, a tinut sa precizeze Ioan Balan.

Printre gesturile ce trebuie mentionate în mod deosebit, ar fi cel facut de Consiliul Judetean Timis, care a donat sinistratilor suceveni, prin Consiliul Judetean Suceava, suma de 12 miliarde de lei vechi. „Este mai mare decât ajutorul dat de Guvern”, a spus Balan, apreciind în acelasi timp si efortul umanitar deosebit facut de omul de afaceri bucurestean, Gheorghe Lupulescu, patronul firmei GAD Construct, consilier PD-L la primaria sectorului 6, care a venit la Suceava cu 20 de TIR-uri cu ajutoare si care va mai ajuta si la reconstructia a 21 de case. „TIR-urile cu materiale de constructie de la domnul Lupulescu vor sosi saptamâna aceasta începând de miercuri. Casele pe care la va construi vor fi din BCA, vor avea 70-80 de metri patrati, vor fi compuse din doua camere, hol, grup sanitar si bucatarie si vor fi acoperite cu materiale moderne”, a explicat secretarul general adjunct al organizatiei judetene a PD-L.

Acesta a mai adaugat ca actiunile umanitare ale PD-L vor continua si în zilele urmatoare, aratând ca a recomandat colegilor sai din tara sa îndrepte spre Suceava în special materiale de constructie, de care judetul are nevoie. Balan a multumit membrilor PD-L din tara pentru efortul pe care-l fac pentru ajutorarea sinistratilor suceveni, dar si personalitatilor partidului, care s-au aflat permanent în zonele calamitate pentru a ridica moralul oamenilor si pentru a le arata ca nu sunt singuri în fata nenorocirilor. „Prin modul în care a actionat, PD-L a demonstrat ca poate gestiona situatii de criza, a demonstrat solidaritate cu persoanele sinistrate, a demonstrat ca dispune de logistica si oamenii capabili sa intervina în situatii de urgenta”, a mai spus Ioan Balan.

Cert este ca, pentru PD-L Suceava, „testul apelor” din acest an a fost unul destul de greu si al carui final înca nu poate fi trasat cu precizie.


Intră acum și în grupul de