Fotbal, Liga 1 » Rapid s-a impus in derby-ul feroviar


Intră acum și în grupul de

Rapid – CFR  Cluj    1 – 0

Meci al marilor orgolii în Giulesti, între doua echipe care nu au pierdut niciun punct în primele doua etape. De o parte, Rapidul, reprezentanta României în Cupa UEFA, cu o formatie solida, care a impresionat prin stilul de joc în debutul acestui campionat. De cealalta parte, campioana en-titre, CFR Cluj.

Calificati deja în grupele Ligii Campionilor, ardelenii sperau de la legiunea lor straina sa dea lovitura pe stadionul fratilor visinii. Dar socotelile lor au fost încurcate de eliminarea lui Dani, care a vazut al doilea cartonas galben în minutul 47, lasându-si echipa sa joace în inferioritate numerica aproape o repriza. Si, imediat dupa ce portughezul a parasit terenul, Spadacio a deschis scorul. Un-doi cu Pierre Boya, sut spre poarta adversa, mingea prinde pamântul si îl pacaleste pe Stancioiu. Gol de portar, aparatorul buturilor clujene scapând, practic, mingea din brate.

De altfel, înca de la început se anunta un meci cu scântei. Paradoxal, prima parte a fost saraca în faze de poarta. Si asta în ciuda faptului ca Diego Ruiz a avut prima sansa de gol, dar Andrade a respins bine în corner. Replica rapidista vine în minutul 10, dar Boya trage slab de la 16 metri. Clujenii mai au sansa deschiderii scorului în minutul 19, când argentinianul Dubarbier profita de o greseala a apararii gazdelor, dar reia din prima, putin pe lânga poarta. Echilibreaza situatia Paulo Andrade, în minutul 40. El îl vede pe Stancioiu cazut în careu, reia spre poarta cu latul, dar revine goalkeeperul clujean si retine.

Dupa pauza, meciul se anima. Vin si fazele de poarta. Dupa deschiderea scorului, tot Rapidul este aproape de gol. În minutul 58, trage Julio Cesar, dar Stancioiu îsi scapa echipa, respingând de sub bara. Dupa doua minute, Dubarbier este la un deget de egalare. Degetul este însa al lui Andrade, care deviaza în corner. CFR nu se lasa deloc. Meciul este presarat cu duritati. Ploua cu avertismente, dar arbitrul Bogaciu face o imensa greseala. Boya loveste un adversar fara minge si nu vede decât cartonasul galben! La fel greseste arbitrul când îl iarta pe Maftei, care se preface ca nu a auzit fluierul. Iar marea greseala a fost tergiversarea fazei din minutul 88, când Peralta este lovit de un oficial giulestean, iar arbitrul ezita cinci minute în a lua o decizie… Urât a procedat si Dubarbier – care l-a lovit pe Spadacio salbatic si a vazut cartonasul rosu pe merit, în finalul partidei.

Au jucat formatiile:

Rapid: Andrade – Maftei, Fernandes, M. Constantin, Bozovic – Lazar, Paulo Andrade (Herea, 53) – Julio Cesar, Spadacio, Cesinha (Grigore, 81) – Boya. Antrenor: Jose Peseiro.

CFR Cluj: Stancioiu – Tony, Cadu, Galiassi, Pereira – Dani – Oberman (Culio, 46, Muresan, 78), Peralta, Trica – Dubarbier, D. Ruiz (Didi, 68). Antrenor: Ioan Andone.


Intră acum și în grupul de