Fotbal, Liga 1 » Un nou autogol la Iasi


Intră acum și în grupul de

Poli Iasi – Steaua Bucuresti 0 – 2

Nu e nici blestemul iubirii si nici cel al pamântului. La Iasi e cu totul altceva. În momentul în care au aflat ca Banel Nicolita a fost introdus în echipa de start de Marius Lacatus, nu putini au fost cei care au „cobit” ca partida Poli – Steaua va avea parte de un autogol. Si nu aveau sa se însele deloc.

Numai ca de aceasta data, spre deosebire de întâlnirea din returul campionatului trecut, rolurile s-au inversat si un iesean a fost cel care si-a învins propriul goalkeeper. Desi gazdele au jucat bine, slovenul Andrej Pecnik a marcat autogolul care a decis meciul, stelistii reusind sa îsi adjudece partida si sa se întoarca la Bucuresti cu toate cele trei puncte puse în joc.

Baietii lui Ionut Popa încep foarte bine si, în minutul doi, Sfârlea executa frumos o lovitura libera, Tanasa reia cu capul, dar Zapata retine în doi timpi. Dupa nici 60 de secunde, Naidin prinde o „ghiulea” de la 30 de metri, dar goalkeeperul Stelei retine din nou, de aceasta data fara emotii. Tanasa este la un pas sa marcheze în minutul 19. Ex-pitesteanul trimite un sut-centrare, mingea ia o traictorie ciudata, dar Zapata nu se complica si respinge. Cu 10 minute înainte de finalul primei reprize, nocturna îsi face de cap si centralul Augustus Constantin se vede nevoit sa întrerupa jocul.

În cele din urma însa, întâlnirea avea sa se reia, dar ceva avea sa se schimbe. Stelistii joaca mult mai bine, mult mai ofensiv, mai curajos si, în minutul 43, Mirel Radoi executa o lovitura libera de la 20 de metri, dar Branet îsi face datoria. La faza imediat urmatoare, scapat singur cu acelasi Branet, Dayro Moreno încearca un lob. Goalkeeperul iesean este însa atent si, la pauza, scorul ramâne 0-0.

Forcingul Stelei continua în repriza a doua si, la doar 5 minute de la reluare, oaspetii deschid scorul. Szekely centreaza de pe partea stânga, iar Pecnik deviaza mingea în poarta lui Branet. În minutul 75, tehnicianul Stelei a facut mutarea decisiva, scotându-l pe Banel Nicolita, înlocuit de Rica Neaga si, astfel, oaspetii nu au avut nicio problema în a conserva rezultatul. Mai mult, ros-albastrii si-au dublat avantajul, nou-intratul Bogdan Stancu marcând primul gol în tricoul gruparii bucurestene. Scor final 0-2, dar Steaua nu straluceste si miercuri este programata confruntarea de la Istanbul.

Poli Iasi: Branet – Stancu, Ciobanu, Adi Ilie, Pecnik, Cr. Munteanu – Bernsjak (Lamine, 70), Naidin, Miclea (Viveiros, 72) – Cr. Bratu (M. Oprea, 78), Tanasa. Antrenor: Ionut Popa.

Steaua: Zapata – Golanski, Ghionea, Goian, Nesu – Szekely, Radoi, Lovin, Nicolita (Neaga, 75) – Dayro Moreno, Arthuro (B. Stancu, 64). Antrenor: Marius Lacatus.


Intră acum și în grupul de